Тайното общество Врил

7

Обществото Врил комбинирало политическите идеали на Илюминатите с хиндуисткия мистицизъм, теософията и Кабала. Това е първата германска националистическа група, която използва свастиката като емблема, свързваща източния и западния окултизъм.

Последователите на обществото вярвали в утопията за подземен социалистически матриархат, управляван от възвишени същества, които са овладели мистериозната енергия, наречена Врил.

Идеята за тайното общество буквално идва от романа на Булър Литън „Идващата раса“. Книгата описва изключително напреднала раса от хора, постигнали огромни неща и приличащи на богове. Но те се криели в пещери в центъра на Земята. Скоро щели да излязат и да завладеят света.

Последователите на Врил вярвали, че притежават тайно познание, което щяло да им позволи да променят расата си и да станат равни на тези, скрити в недрата на Земята. Щели да се трансформират чрез методи за концентрация и цялостна система за вътрешна гимнастика.

Тези техники вероятно са базирани на духовните упражнения на Игнатий Лойола. Йезуитските методи за концентрация и визуализация са подобни на много окултни учения, особено при шаманските ритуали и тибетския будизъм. Нацистите смятали, че тези методи са предадени директно от древните атланти.

В обществото се вярвало, че който стане господар на енергията Врил, ще стане и господар на себе си, както и на целия свят. Подземната цивилизация щяла да излезе на повърхността и освен ако не са тяхното ниво и не направят съюз с нея, човечеството щяло да попадне под робство.

Вулф Шварцвалер, който е автор на книгата „Непознатият Хитлер“, пише:

„В Берлин, Хаусхофер основава обществото Врил. Целта на ложата е да се изследва произхода на арийската раса и да се правят упражнения за събуждане на силите Врил. Хаусхофер е имал контакти с тайни тибетски ложи, които притежавали тайната на „свръхчовека“. В това общество влизали Хитлер, Розенберг, Химлер, Гьоринг и личният доктор на Хитлер – Теодор Морел. „

Последователите на ложата вярвали, че енергията Врил идва от Черното слънце – огромна топка от първична материя, която би трябвало да се намира в центъра на Земята. Също така се смятало, че арийците са същинските биологични потомци на Черното слънце.

Точно тук нещата стават опасни. Когато става въпрос за подбрана и „просветена“ класа, която е над обикновеното общество, несъмнено ще стане въпрос и за расизъм и класизъм, в случая подправен с фашизъм.

Вероятно, най-интересните твърдения, свързани с обществото Врил и неговото разклонение Туле, са легендите за тайната неонацистка НЛО програма. Има вярвания, че с помощта на извънземен интелект нацистите успели да създадат антигравитационни летални апарати и космически станции. В същото време, извънземните трябвало да разпространят идеите и вярванията на Врил в германското общество.

Много хора смятат, че енергията Врил съществува наистина и твърдят, че са я откривали независимо от книгата на Литън. Също така, се смята, че е възможно тази книга да е предупреждение за истинска заплаха от подземни развити цивилизации.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ПАРАЛЕЛНИЯТ СВЯТ НА ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.