Топ 10 серийни убийци (част 2)

продължение от част 1

Независимо дали ги смятаме за зли или просто луди, всички ние сме част от общество, което изпитва както отвращение, така и любопитство към животите и умовете на серийните убийци. Какво ги мотивира? Често пъти никой не може да каже, а понякога ни е страх от отговора.

5. Кампатимар Шанкария – 70 жертви

1

27-годишният индиец Кампатимар Шанкария е осъден през 1979г за 70 убийства. Той убивал мъже и жени с чук за удоволствие.

Осъден е на смърт и обесен на 16 май 1979г.

4. Педро Родригес Фило – 71 жертви

2

Педро Фило е роден във ферма в Минас Жерайс, Бразилия с наранен череп, резултат от побой, който баща му нанесъл на майка му, докато била бременна с него. Казва, че още от 13-годишен започнал да изпитва желание да убива, след като бутнал братовчед си в преса за захарна тръстика и едва не го убил.

На 14 години Фило убива заместник кмета, понеже уволнил баща му, училищен пазач, за кражба от училищната столова. След това убива друг пазач, вероятно истинския крадец. След години, приятелката му Мария е убита от престъпна банда, а Педро се отървава на косъм. Прекарва следващите месеци в убийства и измъчване на няколко човека, търсейки убийците на Мария. Още ненавършил 18 години, той оставя след себе си 10 трупа.

След като баща му убива майка му с мачете, Педро си отмъщава, като изкормва сърцето му, сдъвква го и го изхвърля. Арестуван е за първи път през 1973г, а в затвора убива най-малко 47 затворници – по неговите думи над 100. Общият брой на потвърдените му жертви е 71, включително баща му.

През 2003г, е осъден на 126 години затвор, макар правосъдната система в Бразилия да не позволява присъда по-голяма от 30 години. Поради убийствата в затвора обаче, присъдата му е променена на над 400 години. В крайна сметка са щели да го пуснат през 2017г, но е освободен през 2007г, след прекарани 34 години в затвора.

3. Даниел Камарго Барбоса – 72 жертви

3

Даниел Барбоса е роден на 22 януари 1936г в Колумбия. Майка му починала когато бил малък, а баща му бил емоционално дистанциран. Отгледала го мащехата му, която го биела, наказвала и понякога го обличала в момичешки дрехи, за да му се подиграват другите деца.

Morkadis

Години по-късно, Кармаго живее с жена на име Алсира, с която има две деца. Влюбва се обаче в друга жена, Есперанза, за която иска да се ожени, но след това разбира, че не е девствена. Двамата сключват сделка той да остане с нея, ако тя му помага да открива други девствени момичета, с които той да прави секс. Така започнали да примамват млади момичета в апартамента им, след което ги дрогирвали, а Кармаго ги изнасилвал. Петата жертва на изнасилване го издава и Кармаго и Есперанза влизат в затвора през 1964г.

Първоначално Кармаго е осъден на 3 години затвор, но нов съдия удължава присъдата му на 8 години, които той излежава до край. Година след като излиза от затвора, Кармаго преминава край едно училище и отвлича 9-годишно момиче, след което го изнасилва и убива. Макар властите по това време да смятали, че е изнасилил и убил повече от 80 момичета в Колумбия, Кармаго е осъден за убийството на 9-годишното момиче и получава присъда от 30 години, която в последствие е намалена на 25 години.

След 9 години в затвора, Кармаго успява да избяга с примитивна лодка, след като внимателно изучава океанските течения. Властите сметнали, че се е удавил или че акулите са го изяли. Той обаче пристигна в Еквадор, където след няколко седмици отвличал друго 9-годишно момиче, а на следващия ден и едно на 10 години.

От 1984 го 1986г, Кармаго извършва поредица от най-малко 54 изнасилвания и убийства в Гуаякил. Полицията първоначално търси банда, защото никой не вярва, че сам човек би могъл да убие толкова хора.

Даниел Камарго Барбоса е арестуван от двама полицай на 26 февруари 1986г, само минути след като убил 9-годишно момиче на име Елизабет. В управлението той спокойно признава за убийствата на 72 момичета в Еквадор след бягството си от затвора. През 1989г е осъден на 16 години затвор, максималната присъда в Еквадор.

В затвора лежи заедно с Педро Алонсо Лопез, изнасилил и убил повече от 300 момичета в Колумбия, Еквадор и Перу. През ноември 1994г е убит в затвора от Луис Масаче Нарваез, братовчед на една от жертвите му.

2. Педро Алонсо Лопез – 110 жертви

4

Според Педро Лопез, майка му, която била проститутка с 13 деца, го хванала да опипва по-малката си сестра през 1957г, когато бил на осем години. Изхвърлила го от дома, след което той бил прибран от някакъв мъж в къща в пустинята и редовно изнасилван. На 12 години попаднал в американско семейство и го записали на училище за сираци, но избягал, защото бил сексуално малтретиран от един учител. На 18 години започва да краде коли и след това да ги продава, за което е арестуван и влиза в затвора. Лопез твърди, че в затвора е бил брутално групово изнасилен, след което издирил насилниците си и ги убил.

След като излиза от затвора, Лопез започва да преследва млади момичета в Перу. До 1978г убива повече от 100, когато местно племе го залавя. Готвили се да го екзекутират, когато американски мисионер се намесил и ги убедил да го предадат на щатската полиция, откъдето по-късно го пускат. Мести се от Колумбия в Еквадор, където започва да убива по 3 момичета на седмица.

Педро Лопез е арестуван след провален опит за отвличане. Признава за повече от 300 убийства, но полицията не му вярва. Истината излиза наяве, когато наводнение разкрива масов гроб с голяма част от жертвите му.

Еквадорците го пускат от затвора на 31 август 1994г, а час по-късно е арестуван отново като нелегален имигрант и предаден на колумбийските власти, които го обвиняват за убийство отпреди 20 години. Обявен е за невменяем и лежи в психиатричното отделение на болница в Богота. През 1998г го намират за вменяем и го пускат срещу $50 гаранция. Днес е на свобода.

1. Луис Гаравито – 138 жертви

5

Звярът, както е наречен от медиите, е роден на 25 януари 1957г в Хенова, Колумбия. Като най-голям от седем братя, той бил физически и психически малтретиран от баща си, както и сексуално насилван като малък.

Гаравито дебнел бедни деца на възраст между 8 и 16 години, селянчета или бродещи по улиците. Той ги приближавал и им предлагал подаръци или малко пари. След като печелил доверието им, той ги завеждал на разходка, а когато се изморявали ги изнасилвал, измъчвал, прерязвал гърлата им и след това разчленявал телата им.

През 1999г е заловен и признава за убийствата на 144 деца, но е обвинен за 172. Намерен е за виновен за 139 от убийствата. Колумбийските закони обаче ограничават максималната присъда на 30 години, а след като Гаравито помага на полицията да открие някои от телата, както и заради самопризнанието му, присъдата му е допълнително намалена на 22 години. Напълно възможно е да бъде освободен дори още по-рано заради съдействие и добро поведение.Смята се, че е убил повече от 400 души, предимно деца.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

ДЕСЕТТЕ НАЙ-УЖАСЯВАЩИ ИСТОРИИ ЗА СЪВРЕМЕННИ КАНИБАЛИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.