Три места по-страшни от Бермудския триъгълник

За дълго време Бермудския триъгълник в Атлантическия океан е смятан за най-мистериозното и опасно място на земята. Разбира се, защото на това място са изчезнали много кораби и самолети.

Въпреки това, сега на земята има и други територии, които вдъхват ужас не само в жителите, но и в учените. В края на краищата, дори и с развитието на технологиите, техните тайни не могат да бъдат разкрити.

Аокигахара

Този район в подножието на планината Фуджи е по-известен като „гората на самоубийците“. За една година, 105 тела са били намерени в Аокигахара. Мнозина вярват, че гората се е превърнала в атракция за самоубийства след публикуването на книгата Kuroi Jukai, която каза, че това място е идеално за извършване на самоубийство.

Други вярват, че хората, които идват тук са нямали намерение да кажат сбогом на живота. За това решение те са били тласнати от самата гора. В допълнение, има една теория, че преди векове Аокигахара е било място, където хората са водели своите възрастни роднини да умрат мирно сами, заради това, в гората има такава зловеща енергия.

Овертонският мост

На пръв поглед това е доста симпатичен мост в средата на Шотландия, но той всъщност отдавна е смятан за демоничен. Факт е, че от него редовно скачат и се пребиват до смърт стотици кучета. Това се случва веднъж годишно – за 50 години 50 кучета са умрели.

Също така е интересно, че всички те скачат от определена точка на моста. Според някои истории, кучетата, които успяли да оцелеят, се върнали на моста и скочили от него отново. Учените смятат, че кучетата са развълнувани от миризмата на норка на дъното, но местните казват, че в близост до моста никога не е имало други животни, с изключение на кучета.

Езерото на скелетите

Когато войниците открили това езеро в Индия по време на Втората световна война, те открили повече от 200 човешки скелета на дъното му. Отначало се вярвало, че водемът е бил превърнат в масов гроб по време на отстъплението на японските войски, но по-късно станало ясно, че скелетите са погребани в езерото преди 850-та година от нашата ера.

В допълнение, много от тях са имали кръгла дупка в черепа, което е накарало някои изследователи да вярват, че починалите са участвали в жертвоприношение. Въпреки това, най-логичната  версия казва нещо друго: скелетите в езерото-това е само група от поклонници, убити от градушка.

инфо: pochivka.blitz.bg

Morkadis

Вижте още:

Пет места у нас с чудотворна енергия

25те най-екстремни климата и места на света

6 места, на които можете да срещнете извънземни, едно от тях е на Балканите

Места в Русия, свързани с мистична сила

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.