Увеличете творческите си възможности със съветите на Ърнест Хемингуей

хемингуей

Писателят Ърнест Хемингуей освен с драматичната си съдба е останал в историята и с емблематични творби. Самият Хемингуей е дал няколко съвета, с които е насърчавал креативността си.

Стойте прави

Никога не стойте на маса, когато можете да стоите прави на бара, казва Хемингуей. Той смятал, че стоенето прав повишава производителността му, държи го в готовност и му позволява да наблюдава по-добре хората.

Внимателно подбирайте хората около себе си

Никога не тръгвайте на пътешествие с някого, когото не обичате, съветва американският писател. За Хемингуей е важно да се обградите с правилните хора, за да повишавате креативността и възможностите ви за успех.

Винаги записвайте идеите си на хартия

Да носите по няколко молива в себе си е добре свършена работа според Ърнест Хемингуей. Той винаги е записвал идеите си, а след това ги е усъвършенствал. Това няколко пъти повишава продуктивността, показват съвременните проучвания.

Правете само това, в което сте наистина добри

Не бива да пишете, ако не можете да пишете, категоричен е Хемундуей, съветвайки хората да се насочат само към занимания, с които наистина могат да се справят. Не бива да отричате явните неща, а открийте вродената си дарба и използвайте нея.

Упражнявайте се в писането

Когато се озовах в тази стая, реших, че ще напиша по една история за всяко от нещата в нея, които ми бяха познати. Опитвам се да правя това постоянно, като това изисква желязна дисциплина, споделил Хемингуей. Независимо с какво се занимавате, трябва да го практикувате постоянно, за да ставате все по-добри.

Не се отказвайте след неуспеха

Първият опит винаги не струва, казва Ърнест Хемингуей. Не се страхувайте от провали и дори да нещо да не се получи веднага, опитайте пак.

Вижте още: 

ВЕЛИКИТЕ ПИСАТЕЛИ, КОИТО ПОСЕГНАХА НА ЖИВОТА СИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.