Уникална снимка на марсианска дюна

4
Изображение на марсианските дюни с висока резолюция е публикувала НАСА. То е създадено с помощта на инструмента за визуализация Imaging Science Experiment (HiRISE) на космическия апарат Mars Reconnaissance Orbiter. Снимката е направена на 30 юли 2015 година в 2:33 часа местно марсианско време. В НАСА отбелязват, че такива изображения позволяват подробно да се изучат ерозията на почвата на Червената планета и времето, включително и движението на вятъра.

 Mars Reconnaissance Orbiter е многофункционална автоматична междупланетна станция, предназначена за изследване на Марс.

Апаратът е построен от компанията Lockheed Martin и е изпратен на 12 август 2005 година. Апаратът съдържа редица научни уреди, включително камери, спектрометри, радари, които се използват за анализ на релефа, стратиграфията, минералите и леда на Марс.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още: 

НАСА ПОКАЗА СНИМКА С ЛЕТЯЩО КЪЛБО НА МАРС (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.