Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

щастие

Дори и хората, които отлично владеят емоциите си, понякога стигат границите на търпението и на моменти едва удържат гнева си. За тях и за прекалено чувствителните хора психологът Илейн Ейрън е посочила няколко упражнения, с които само 1 минута може да си върнем спокойствието.

Масажирайте ръцете си

Хората, които масажират ръцете си, се справят по-лесно със стреса от тези, които го свиват в юмрук. Когато се почувствате напрегнати, експертите съветват да започнете да масажирате дланите си от китката към пръстите и да се съсредоточите върху усещанията, които изпитва тялото.

Затворете очи

80% от напрежението, което изпитваме, е в резултата на зрителни стимулации. Затова, когато усетите, че вече не владеете емоциите си, затворете очи за 1 минута и опитайте да се изолирате мислено с околната обстановка.

Вдишвайте и издишвайте

Вдишването и издишването е изпитано упражнение, с което отново ще върнете спокойствието си. Нужно е само да поемете дълбоко дъх и след това да издишате, като повтаряте упражнението за 1 минута.

Прегърнете се

Една прегръдка понижава стреса, укрепва имунната система, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и връща увереността. Ако около вас няма човек, който да ви прегърне, може да го направите и сами, като обвиете ръце около тялото си. Това действие дава сигнал на мозъка ви, че всичко е наред.

Опрете ръцете си в стена

Опрете ръцете си в стена, все едно се опитвате да я задържите и останете в тази поза минута. Това ще ви помогне да победите напрежението и да върнете самообладанието си. Когато тялото ни почувства твърда и неподвижна повърхност, възвръща усещането си за стабилност.

Заемете позата на Супермен

Легнете по корем и опънете ръцете си напред. Тази позиция доказано помага при силна тревожност и безпокойство, казват психолозите. Трябва ви само 1 минута и след това ще сте по-спокойни.

инфо: ezine.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.