Уфолог пусна 130 хил. файла за НЛО в мрежата

нлоЕнтусиазираният уфолог Джон Грийнуолд публикува близо 130 хил, документа, свидетелстващи за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), в сайта The Black Vault, информира в. „Телеграф“, позовавайки се на „Дойче веле“.

Досега те са били достъпни само в националния архив във Вашингтон или въобще не са били публични. Сега могат да се намерят на сайта ProjectBlueBook.TheBlackVault.com.

Грийнуолд е получил някои от досиетата по силата на закона за достъп до информация в САЩ. Всички документи са били част от т.нар. Синя книга – проект на Военновъздушните сили на САЩ. Неговата цел е да анализира научно признаците за НЛО и да установи дали представляват заплаха за националната сигурност.


От 1947 до 1969 г. по проекта са събрани данни за над 12 хил. инцидента, като повечето от тях са получили разумно обяснение. Въпреки че правителствената програма приключва, без да бъде доказано каквото и да било извънземно присъствие, около 700 случая остават необясними.

С публикуването на тези документи Грийнуолд дава възможност на интернет потребителите, изкушени от темата, да потърсят сами отговорите. На една от достъпните архивни снимки се вижда лещовиден облак над Нова Зеландия през зимата на 1951 г. Този вид облаци, наподобяващи летящи чинии, често са вземани за НЛО.

инфо: novini.bg

Вижте още: 

РАЗГОВОР С БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ЦРУ ОТНОСНО ЗОНА 51 И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.