Учените: Вселената не би трябвало да съществува

вселена

Според учените нашата вселена не би трябвало да съществува.

Най-добрите учени в света все още се опитват да разберат защо вселената ни не се е самоунищожила веднага, след като е била създадена. Експертите са единодушни, че съществуването на вселената е невъзможен парадокс, който не могат да разрешат.

Според стандартния модел в началото на вселената е имало равни части материя и антиматерия. Проблемът с това е, че по принцип те биха се унищожили, без да оставят никаква материя от тази, която ни заобикаля днес.

Учените отдавна търсят трескаво каквато и да е разлика между материята и антиматерията, която би могла да обясни защо все още вселената съществува. Опитани са различни възможности – различна маса, електрически заряд, магнетизъм и всичко останало, но без резултат.

„Всичките ни наблюдения откриват напълна симетрия между материята и антиматерията, а според това вселената не трябва да съществува. Трябва да има някаква асиметрия някъде, но ние просто не можем да разберем къде е разликата и какъв е източникът на нарушаването на симетрията“, заявява Кристина Смора от ЦЕРН.

Учените обаче не се отчайват и продължават с изследванията, за да открият отговора на трудния въпрос за съществуването на вселената ни.

инфо: actualno.com

Вижте още:

5 от най-необичайните и най-страшни теории за вселената и живота в нея

Тайните на неутрино – една от най-странните частици в познатата ни вселена

Как времето би могло да се движи назад в една паралелна Вселена

Възможно ли е Вселената да има съзнание?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. SLAVQNIN 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.