Учени: Щастието идва с годините

щастие

Хората с напредването на възрастта стават по-доверчиви и това ги прави по-щастливи, пише газета.ру. Учени са провели две изследвания, за да установят зависимостта между годините и степента на доверие.

В първото проучване са участвали 197 888 души от 83 държави. Специалистите са стигнали до извода, че с идването на старостта започват да вярват повече, отколкото когато са били млади. Това се обяснява с факта, че по-възрастните хора отделят повече време за своите близки и съответно очакват същото отношение към себе си.


Второто изследване е било проведено сред 1230 американци и е потвърдило резултатен от първото допитване. Освен това изследователите са установили, че хората, които имат доверие към близките, се чувстват по-щастливи.

Специалистите убеждават, че рискът от измами, на който са подложени възрастните хора, заради доверието си не ги лишава напълно предимствата, получавани от промененото отношение към света. Доверието подобрява общото психично състояние и това прави човека по-доволен от живота.

инфо: novini.bg

Вижте още:

25 ЖИТЕЙСКИ МЪДРОСТИ ОТ ОБИКНОВЕНИ ХОРА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.