Учен от НАСА: извънземните може вече да са били тук

Силвано П. Коломбано, учен от НАСА занимаващ се с търсенето на извънземни цивилизации споделя, че „супер интелигентните“ извънземни, които са способни на междузвездни космически пътувания, най-вероятно биха притежавали технология, която хората дори не могат да разберат и разпознаят.

Понастоящем НАСА търси други цивилизации във Вселената, като официалната програма е озаглавена „Търсене на извънземна интелигентност“.

Д-р Коломбано споделя по време на семинар в Калифорния, посветен на извънземния разум, колко е важно учените да разширят представата, която досега сме имали за извънземните.

„Просто искам да подчертая факта, че извънземният разум, който бихме могли да намерим или който може да избере да намери нас, (ако все още не е), може изобщо да не съществува на базата на въглеродни организми каквито сме ние“.

Според него, много е възможно разумът идващ от далечни светове да е концентриран в изключително малки и супер интелигентни същества. Коломбано твърди, че учените не бива да са така силно привързани към идеята да открият познати човешки технологии и да разширят търсенето в посока много усъвършенствани различни други цивилизации на други планети. Той твърди, че по този начин може да пропуснем да открием цивилизация, обитаваща планета, която е много по-стара от Земята.

И тъй като не можем да си представим въобще как изглежда, можем просто да я пропуснем.

„Като се има предвид, че технологичното развитие в нашата цивилизация започва едва преди около 10 000 години, а възникването на научни методологии е характерно само за последните 500 години, можем да предположим, че ще имаме реален проблем в прогнозирането на технологичното развитие дори през следващите хиляда години, да не говорим за милион пъти по толкова“.

Коломбано споделя също така, че „бързите радио избухвания“ идващи от космоса и които се опитваме да анализираме, най-вероятно са безнадеждно остарели. FRB (fast radio bursts) или бързи радиоизбухвания са радио емисии, които се появяват както случайно, така и временно. Това ги прави трудни за намиране, както и трудни за проучване, защото не е известно какво причинява тези кратки и мощни радио-взривове.

Има различни теории за произхода на FRB, като например тази, че са предизвикани от звезди, които са се сблъскали или пък, че са послания, които са създадени изкуствено.

Когато първият радиосигнал, тип FRB, е забелязан или „чут“ от радиотелескопи през 2001 г., всъщност никой не разбира и той е открит едва през 2007 г., когато учените анализират архивни данни. Нещо повече, дълги години след откритието на разиоизбухването, учените се съмняваха, че то може да се дължи и на проблем с телескопа.

Според д-р Коломбано, FRB може да са свързани с пренасянето на материали на далечни разстояния в космоса.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Извънземни кораби са кацали на Рилските езера

Иван Иванов: Разполагам с доказателства за 57 извънземни, дошли на Земята!

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Проф. Лъчезар Филипов: Извънземните са два вида – дружелюбни и биороботи с изкуствен интелект

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.