Фантом на старинни снимки лишил хората от сън

1

Изглежда, подобни неща се случват само на кино. Като преглеждали снимки от стария Красноярск, служителите на една от рекламните агенции направили плашещо откритие.

На две снимки от началото на ХХ век, чиято разлика е няколко години, те забелязали едно и също момиче. С дълга коса на плитка, черен чадър и с една и съща рокля. И изключително мрачно изражение. Изглежда като привидение сред бял ден, хванали се за главите служителите.

В местния исторически музей историята неочаквано получила продължение – разказва творческият директор на агенцията Дана Бенюмова пред „Комсомолская правда“. Оказало се, че в музея отдавна са открили момичето, което фигурирало не на две, а на десетки снимки на стария град.

 2

„Като ги видях, няколко нощи не можах да спя. Момичето с лошия поглед приличаше на персонаж от японските филми на ужасите – разказва Бенюмова. – Тогава решихме да разкажем тази история, като пуснем комплект картички с изглед от Красноярск от началото на ХХ век, на които присъства нашият „фантом“. Направихме проекта в съавторство с историческия музей.“

3

Завеждащият информационния отдел на Красноярския регионален музей Иля Куклински се опитваа да разгадае загадката на пришълката. И ето до какви изводи стигнал, като изучавал снимките.

4

„Момичето е снимано на фона на различни сгради и съоръжения на град Красноярск – разказва историкът. – Съпоставяйки годините на строежа на къщите, сме установили, че всички снимки са направени в периода 1906–1908 г. Техни автори са собственикът на книжарница в Красноярск Николай Григоровски и известният фотограф Лудвиг Вонаго.

5

Но оказва се, че в ъгъла на някои снимки стоят инициалите Ф.Е.А., зад които вероятно се крие истинският автор на снимките. Днес са открити 4 стъклени негатива и поне 20 снимки, на които присъства загадъчната девойка. Коя е тя? Може би това е дъщерята на фотографа, неговата сестра или племенница?

Историкът няма еднозначен отговор на този въпрос. Рекламната агенция се е обърнала към всички красноярци да помогнат в разгадаването на феномена.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

ХОРАТА СЕНКИ ОТ ПАРАЛЕЛНИЯ СВЯТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.