Хвърлете един поглед в петте най-големи харема на нашето време

харем

Говорейки в рамките на конференцията „Майките на султани, оставили следа в нашата история“, съпругата на турския президент Емине Ердоган изрази мнение, че в харемите жените не само са получавали добро образование, но са придобивали и богат жизнен опит. Това изявление предизвика вълна от критики. Трябва да се отбележи, че в страните от Близкия изток, Арабския полуостров и Африка някои владетели и в момента имат на разположение стотици наложници.

Пират Бен Бела: 900 наложници

Според информация а медиите, най-големият в света харем е на пирата Бен Бела, който ограбва корабите в Южно-Китайско море близо до Малайзия. В него той държи около 900 наложници. Като цяло това са жени, насилствено пленени от хората на Бен Бела, като пленничките въобще не живеят хубаво. Онези, които не се хвърлят в обятията на похотливите пирати, ги застига незавидна участ. Обикновено жената чисто гола е поставяна в специална клетка, която се пуска с басейн с акули. Така само един ден е достатъчен най-целомъдрената да се превърне в най-развратната.

Султанът на Бруней Хасан Болкиах: 700 наложници

Съвсем друга работа е султанът на Бруней Хасан Болкиах, един от най-богатите хора в света. В харема си той има 700 наложници. С някои от тях той нито веднъж не е встъпвал в интимни отношения – те са били длъжно само да танцуват и да пеят за владетеля. Една от тези наложници стана притежателка на титлата „Мис САЩ 1992 година“ Шенън Маккетик. Тя е прекарала в харема на султана три месеца. След края на договора мис Макетик е получила 100 000 долара и колие от брилянти.

Саддам Хюсеин: 500 наложници

В харема на Саддам Хюсеин е имало около 500 момичета на най-различни възрасти и националности. След гибелта на всесилния диктатор на 30 декември 2006 година по заповед на Върховния съд на Ирак харемът е бил разпуснат.

Пабло Ескобар: 400 наложници

Харемът на застреляния през 1993 година колумбийски наркобарон Пабло Ексобар е представлявал цяло градче с павилиони, паркове и изкуствени езерца, в които плавали лебеди. Там живели около 400 наложници. Съдбата на тези жени след смъртта на стопанина е била доста незавидна – много от тях били продадени на публични домове.

Кралят на Мароко Хасан II: 132 наложници

Кралят на Мароко Хасан II в гарема си имал 132 наложници. След смъртта му през 1999 година на престола се възкачил синът му Мохамед VI, той веднага разпуснал красавиците на баща си, отпускайки на всяка прилична сума.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Компаньонките от династията Мин – живот, изпълнен със злоупотреби, мъчения и убийства

Белите роби

За ДНК-то на белите, русокоси и синеоки „турци“ – История от първо лице

Историята на Сюлейман Великолепни

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.