Хората от това племе почти не спят – сънят бил вреден за здравето (ВИДЕО)

Огромен брой хора нямат достатъчно време през деня. В края на краищата, ние прекарваме средно 6-8 часа в сън и след приспадане на времето за храна, почивки и т.н., имамe 12-14 часа в деня, през които трябва да правим толкова много неща. И докато страдаме от недостиг на време, членовете на племето Пираха от Бразилия смятат, че живеят един ден.

Защо не спят?

Пираха вярват, че ако спиш дълго време, можеш да загубиш себе си. Те са твърдо убедени, че продължителният сън влияе негативно върху човешкото здраве и неговия духовен компонент. Те не спят през нощта и само дремват за 20-30 минути през деня, когато ги настигне умората. За да не заспят Пираха натриват очите си със сок от едно тропическо растение. Затова за тях няма утре или вчера. Има само днес.

Освен, че неизбежно  стареят, членовете на племето променят имената си. Това се прави с периодичност от 6-8 години. И за всяка възраст има определен набор от имена, така че да узнаеш на възрастта на човек по време на разговор, е много просто.

Езикът на Пираха

Езикът на Пираха не е като никой друг в света. В техния език има само 7 съгласни и 3 гласни. В техния език няма време, няма числа, нито дори имена на цветя, което е странно за хора, които живеят в такова живописно и колоритно място. Те не знаят точния брой на децата си, но ги помнят по име и по лице. „Не е нужно да знаем колко деца имаме, за да ги обичаме“, казват Пираха.

Членовете на племето не се различават особено от другите с някакъв специален цвят на кожата или с дрехите си. Те нямат никаква форма на изкуство, но въпреки всичко те изглеждат много по-щастливи от жителите на много други племена.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Забраниха със закон да доближавате най-опасното племе на света

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака

Последните амазонски племена са застрашени от цивилизацията

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.