Хората с тази кръвната група трябва да забравят за алкохола

Причината е, че свикват твърде бързо с алкохолните напитки и започват да развиват зависимост, пише zdrave.to

Учените отдавна казват, че е необходимо да съставите диетата си, както и начина си на живот като цяло, като вземете предвид кръвната си група. Но при алкохолните напитки ситуацията е съвсем различна. Най-вероятно в ДНК спиралата генът, отговорен за човешката кръвна група, се намира в същия регион като този, който е отговорен за склонността към алкохолизъм.

Психологът Морс от Америка анализира данните на пациенти, лекувани на територията не само на САЩ, но и на Япония. Той установил, че почти 50% от тях са носители на втората кръвна група (А).

Разбира се, експертите не могат напълно да разберат как работи този механизъм. В същото време те смятат, че хората с втора кръвна група имат определена специфичност във функционирането на надбъбречните жлези.

Тялото не получава достатъчно количество глюкоза и затова на подсъзнателно ниво започва компенсацията за тази липса на алкохол. Освен това по този начин бързо облекчават стреса, който с времето се превръща в обичайна схема на поведение.

В същото време алкохолните напитки влияят и на всички останали. Например, носителите на първа група (0) трябва да намалят количеството алкохол поради риска от проблеми със стомашно-чревния тракт, а третата кръвна група (B) най-често имат чернодробни или сърдечни патологии.

Хората с четвъртата кръвна група (AB) се считат за най-устойчиви на въздействието на алкохолните напитки.

източник: zdrave.to

Вижте още:

Какъв е характерът ви според кръвната група

Самоуби се лекарят,който откри лечението с кръвна плазма и спаси хиляди

7 тайни, които кръвната ви група иска да ви каже

Кралски величия, които страдат от мутации и дефекти, причинени от кръвосмешение

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.