Християнството процъфтяло заради падане на метеорит

християнство

Американският астроном Уилям Хартман обясни ослепяването на апостол Павел, смятано за божествена проява и важен момент в установяването на християнството като световна религия, с ефект от падането на метеорит, подобен на челябинския, съобщава Lenta.ru, като цитира New Scientist.

Според учения описанието на случилото се с Павел по пътя от Йерусалим към Дамаск, където той искал да събира християни, точно съвпада със свидетелствата на очевидци на взрива на метеорита над Челябинск на 15 февруари 2013 г.

В „Деяния на светите апостоли“ се казва: „Посред ден на пътя, царю, видях от небето по-силна от слънчево сияние светлина, която огря мене и вървящите с мене.“ Такава картина се вижда и на направените в Челябинск видеозаписи на очевидци. Виждайки светлината, Павел, чието рождено име било Савел, и неговите спътници паднали на земята.

Ученият смята, че това се дължало на ударна вълна. След това те чули шум, в който Савел чул гласа на Христос. Хартман е на мнение, че това бил звукът от взрива на астероида в атмосферата.

А след случката Савел изобщо ослепял за три дни – и прогледнал чак в Дамаск, срещайки се с християнката Анания. Изразът „И начаса паднаха от очите му като люспи, и той прогледа; и стана та се кръсти“ Хартман предлага да се приема буквално, а не метафорично – бъдещият апостол пострадал от електроофталмия – временна слепота, предизвикана от интензивното ултравиолетово лъчение. Някои очевидци на падането на Челябинския метеорит също заявили, че за известно време били ослепени.

Интересно е, че някои учени признали теорията на астронома за любопитна. Но повечето са единодушни, че докато в Сирия не бъдат открити фрагменти от метеорита, датиран от първи век, такава хипотеза няма да има доказателства.

Съвсем наскоро друг американски астроном заяви, че астероидът 2012 TC4, с размери колкото два челябински метеорита, може да предизвика хаос и ужасни разрушения при сблъсък със Земята през 2017 година.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

ВАТИКАНЪТ МЪЛЧИ ЗА ТАЙНОТО ПРОРОЧЕСТВО ОТ ФАТИМА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.