Цветето в саксия, което ще привлече парите в дома ви

pixabay.com

Има едно цвете, което е доста популярно като саксийно растение. То е вид специален бръшлян и латинското му название е epipremnum. То е далечен гост, идва чак от Соломоновите острови и като такова обича топлото време, влажната пръст и се развива много бързо. От него става идеална висяща украса за дома.

Цветарите бързат да го поставят в кошница и оставят филизите му да висят надолу, изграждайки истински зелени паравани. Озеленяването на големи повърхнини или пространства се постига много добре с помощта на епипремнума.

Това бързо растящо пълзящо цвете харесва стайната атмосфера и се чувства добре в помещение с постоянна температура и влажност. То е издръжливо дори и в не толкова благоприятни условия, но за да се развива добре, трябва да му се осигури вода и влажен въздух.

Какво още може да даде епипремнумът на собствениците си, освен зелената украса и радостта от отглеждането на живо цвете?

Според съвременните виждания растението, наричано още дяволски бръшлян, е идеалният детокс за помещенията. Премахва формалдехидите и вредните химикали и поддържа здравето на хората по този начин.

Според фън шуй това растение заема доста централно място в живота. По клоните му листата растат по пет на брой и се смята, че символизират петте елемента в учението – земя, вода, огън, дърво, метал. Смятате се, че растението привлича пари в дома.

Поради тези характеристики се смята, че цветето носи печалба и благополучие на дома, където се отглежда. Заради това там, където фън шуй господства като разбиране, винаги ще се намери и саксия с това растение.

Фън шуй философията учи хората как да живеят целесъобразно, за да бъдат щастливи и удовлетворени от себе си. Финансовото спокойствие е едно от условията за спокоен и мирен делничен живот, затова учението залага на природните елементи, които осигуряват такова спокойствие. Сред тях своето място има и епипремнума – цветето на парите.

Билка на парите или прочистващо въздуха растение – това всеки решава сам, но и в двата случая е добре да има поне една саксия епипремнум в дома и за късмет в работата.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

10 интересни факта за лотоса – цветето на светлината

„Цветето на ентусиазма“ и за какво помага

Любимото ви цвете разкрива черти от характера ви

Какво казва рожденото ви цвете за вашата личност

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.