Ценете своята майка, тя няма да бъде с вас вечно

pixabay.com

Майката заема много важно място в нашия живот, но, за съжаление, съвременното общество по-често възхвалява други приоритети – кариера, пари, власт…

Истината е, че в човешкия живот няма никой по-важен от майката. Майчината любов е безценна, безусловна и най-близка до божествената. За вярващите майчината любов е като женската част на Бог в сърцата на децата, защото тя носи в себе си нежност, търпение и състрадание.

Разбира се, и двамата родители изпълняват семейните отговорности, но ролята на майката е толкова важна за бъдещето на цялото човечество, че винаги трябва да ѝ се отдава почетно място.

Всъщност майчината любов издига нови поколения, които ще изградят нов свят и ново общество.
Ето защо загубата на майката в ранна възраст оставя незаличим белег на душата на човек, лишавайки го от спомените, преживяванията, важните житейски уроци… А тези, които са имали късмета да живеят с майка си дълги години, я помнят със сълзи и благодарност.

Ако имате късмет и майка ви е жива, ценете я!

Майчинството е работа за цял живот. Колко пъти майката е плакала мълчаливо, притеснявайки се за децата си? Заради здравето, уроците, семейните проблеми? Колко пъти се е молила за облекчение на вашето бреме?

Дори когато пораснем и срещаме проблеми, майката продължава да се тревожи за нас.

Мама ни обича от все сърце, като не иска нищо в замяна.

Загубата на любимия, скъпия, най-близък човек – е страшна мъка. След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.

Няма нужда да чакате всичко да стане както преди. Преживяването на непоправимите загуби ни променя, прави ни по-възрастни.

Другите хора, с които се опитвате да говорите за своята майка, напускат разговора, тъй като не знаят как да се държат, не знаят какво да ви кажат, така че да се почувствате по-добре. Въпреки че в такава ситуация няма достатъчно силни утешителни думи.
Просто трябва да бъдете изслушани, подкрепени и да останете с някого в този момент. Имайте предвид, че хората се страхуват, че с неудобните си думи ще влошат вашите преживявания.

Най-малкото, майка ви не е искала да ви донесе мъка с нейното заминаване. Помислете какво би ви казала, ако види вашето страдание?

Сънувате майка си – именно защото страдате, любовта ѝ продължава да се проявява по един – единствен достъпен начин.

Спомнете си какво вашата майка обичаше и искаше да прави с вас.
Обичаните от нас хора си тръгват, но любовта им остава при нас. И често след напускането им духовната и емоционална връзка с тях става още по-силна. Започваме да мислим не „колко жалко, че са ни оставили“, а „каква благословени сме били, че са били сред нас“!

Morkadis

Основното е да ценим своята майка, докато тя все още е жива. Не я чакайте да умре.

Обадете ѝ се, кажете ѝ за вашата любов, помогнете ѝ! Никога няма да има мъж, който да ви обича повече от вашата майка.

Обадете се още днес!

източник: mozache.com

Вижте още:

23-годишна майка родила деца, които се раждат веднъж на 480 години!

Кои черти наследяваме от майката и кои от бащата?

Жена открива, че не е биологична майка на децата, които е родила

Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.