Черните вдовици

3

Американката Джейн Топан е най-известния сексуален сериен убиец от женски пол. Нейните жертви са над 30.

Въпреки че са доста по-малко от мъжете, има регистрирани над 100 случая на серийни убийци от нежния пол

Серийните убийци от женски пол са рядко срещано явление, поне ако съпоставим броя им с този на мъжете. Дамите убиват предимно заради материална изгода и най-често са емоционално свързани с жертвите си, като по този начин „печелят“ прякора Черните вдовици. За разлика от мъжете жените серийни убийци предпочитат потайни начини за взимане на своите жертви – най-често чрез отравяне (в близо 50% от случаите).

Досега в нашата поредица сме ви разказали за някои от най-смъртоносните жени серийни убийци – унгарската благородничка Ержебет Батори, известна като Кървавата графиня, убивала момичета, за да се поддържа млада и красива; Джулия Тофана и дъщеря й, които разработват семеен бизнес от отравянето на мъже с „Аква Тофана“ (безвкусна, бавнодействаща отрова с основа арсен); Джулия Ренци – най-смъртоносната от Черните вдовици, погубила над 30 съпрузи и любовници. Днес обаче ще ви запознаем с няколко серийни убийци жени, които излизат от психологическите профили на „стандартните“ серийни убийци от нежния пол. Това са дами, които не убиват своите мъже и любовници от ревност или заради материална изгода и не правят „бизнес“ от отравянето на непознати.

Джейн Топан и сексуалните убийства 

Джейн Топан е уникален по рода си сериен убиец. Израснала с баща с тежки психически отклонения, Джейн от малка скита по сиропиталищата в Бостън. Бедността, невъзможността да се намери стабилно приемно семейство и насилието из приютите допълнително разклащат психиката на тази млада жена и в душата й постепенно израства жесток демон, който ще остави десетки трупове след себе си. Въпреки трудния си живот Джейн успява да се изучи за медицинска сестра и постъпва да работа в болница в родния Бостън. Там тя бързо печели любовта на пациентите и прякора Веселата Джейн. Но зад тази фасада на мила и грижовна медицинска сестра се крие разцъфналият в болната й душа нощен демон, който изпитва сексуално удоволствие от отравянето на пациентите. Любимият номер на Джейн Топан е да сипе отрова на някой болен и докато той се бори за живота си, тя да споделя леглото му и да го тормози сексуално. Минути преди фаталния край на жертвата Веселата Джейн съживява пациента само и само за да може да го измъчва отново по същия начин през цялата нощ. Жестоката медицинска сестра започва със своите „експерименти“ още през 1885 г., но е арестувана години по-късно, когато се разбира, че общият брой на умъртвените от нея пациенти е 31, а на сексуално насилените – много повече. Джейн Топан е от много малкото жени серийни убийци, които попадат в графата убиващи, за да получат сексуално удовлетворение – територия, запазена за хора като Андрей Чикатило и Тед Бънди.

4

Сестрите Гонсалес по време на делото срещу тях през 1964 г.

Сестрите Гонсалес и „Бардака от ада“

В началото на XX в. сестрите Делфина и Мария де Хесус Гонсалес отварят свой бардак в малкото градче Гуанахуато в Мексико. Бизнесът в „Ранчото на рая“ очевидно върви много успешно, след като почти през седмица двете сестри пускат обяви във вестника, че търсят нови и нови момичета за работа. Но пенсионната политика на сестрите Гонсалес е повече от зловеща – в момента, в който някоя от проститутките се разболявала, остарявала или не била желана от клиентите, двете собственички на публичния дом решават кардинално въпроса. Освен със собствените си труженички, Делфина и Мария понякога убиват и някой и друг по-заможен клиент на заведението си. Когато са арестувани чак през 1964 г. полицията открива заровени в двора на „Бардака от ада“ разчленените останки на 80 жени и 11 мъже.

5

Делфина и Мария отвеждат следователите към мястото, където са заровили труповете на своите 91 жертви, които взимат в продължение на почти половин век.

Чудовището Айлийн Уорнъс

Още преди да завърши гимназия, Айлийн Уорнъс вече се подвизава като проститутка из Мичиган. Въпреки че прави секс с мъже за пари, първата истинска любов на Айлийн е млада дама – 24-годишната Тайриа Мур. Двете започват връзка, а Уорнъс продължава да продава тялото си, за да издържа себе си и любовницата си.

6

Айлийн Уорнъс е може би най-популярната жена сериен убиец в историята. Биографичният филм за нея „Чудовище“ носи наградата „Оскар“ на актрисата Чарлийз Терон.

Макар и странен, животът на двете дами върви нормално до есента на 1989 г. Тогава Айлийн разстрелва с пистолет 22-ри калибър един от клиентите си и го ограбва. В следващите месеци полицията се натъква на още пет голи трупа на мъже, всеки един от тях застрелян със същия пистолет. Айлийн Уорнъс е осъдена за смъртта на шестима мъже, като се предполага, че тя взима поне още една жертва, чието тяло не е открито.

7

„Ще се върна в Деня на Страшния съд, с Исус, на 6 юни…“ – това заявява Айлийн малко преди да бъде екзекутирана през 2002 г.

По време на делото срещу нея Чудовището не показва, че се разкайва за своите престъпления, но и не отрича, че ги е извършила. Последните й думи, след като разбира, че е осъдена на смърт, са: „Бих искала да кажа, че сега отплавам, но ще се върна в Деня на Страшния съд, с Исус, на 6 юни, точно както във филма… Ще се върна!“. Айлийн Уорнъс, най-известната проститутка сериен убиец, е екзекутирана чрез смъртоносна инжекция в затвор в щата Флорида на 9 октомври 2002 г. Популярността й до голяма степен се дължи и на биографичния филм „Чудовище“, за който превъплъщаващата се в Уорнъс актриса Чарлийз Терон печели „Оскар“.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

КОИ СА НАЙ-КРЪВОЖАДНИТЕ ЖЕНИ В ИСТОРИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.