Често срещани симптоми на духовно пробуждане

щастие

Навсякъде по света, все повече хора се пробуждат духовно, изпитват промени и трупат духовен опит, който не винаги могат ясно да разберат. Представяме ви 5 признака, които ясно показват, че се намирате в процес на духовно пробуждане.

Чувствате една обновена връзка с всичко

От Бог до природата, хората около вас и човечеството като цяло, усещате едно ново чувство за връзка с нещата, които се случват около вас и в обществото като цяло. Чувствате все повече любов, радост, надежда, оптимизъм. Усещате, че сте важна част от глобалната картина.

Задавате си въпроси свързани с вашата духовност и идентичност

Когато става въпрос за подновяване на връзката с Бога, много хора започват да стават по-любопитни за тази страна на духовността и започват да изпитват своята вяра. Нашите инстинкти ни карат първо да се насочим към нещата, които познаваме. Това означава, че много хора изпитват духовно пробуждане като подновен интерес към своята вяра, защото вярата е нещото, което вече познават. С течение на времето процеса на духовно пробуждане се засилва и в съзнанието ни започват да навлизат нови идеи, прозрения и вярвания.

Изпитвате трудности със спането между 23:00 и 3:00 часа

Изглежда странно, че точно този симптом за духовно пробуждане е включен в списъка, но той определено заслужава да се спомене. Причината това да се случва е вашата енергийна система т.н. Китайски меридиан. Между 23:00 часа и 1:00 часа жлъчката е много активна. Нашите дълбоки мисли и прозрения имат енергиен отпечатък именно върху този орган. След това между 1:00 часа и 3:00 часа най-активен е черния дроб, а той е отговорен за справянето с гнева. Хората, които изпитват духовно пробуждане за пръв път таят много гняв в себе си.

Ядосвате се

В началото на духовното пробуждане, когато чувствата на любов и благодарност се увеличават, хората често изпитват обратните чувства. В различните житейски ситуации умът ни прави много бързо търсене в базата данни със спомени, които се съхраняват в мозъка, за да намери преживявания, които са най-близки до тези, които изпитваме в конкретния момент. По този начин умът прави една своеобразна карта на добрите и лошите избори, направени в миналото, което ни позволява да направим по-добър избор в настоящата ситуация.

Затова хората взимат по-бързи решения за неща или ситуации, в които имат повече опит. Умът ви разполага с толкова много информация, че веднага е готов да ви предложи разнообразни решения и знае кой е най-добрия вариант за вас.

В някои случаи обаче се сблъскваме с нови ситуации, за които нямаме никаква информация и спомени, които да ни помогнат. По пътя на духовното пробуждане умът ви ще започне да показва начина по който се променят разбиранията ви за емоциите. В съзнанието ви ще се зародят нови непознати мисли. Естествения поток на духовната енергия, включително интуицията се изразява чрез емоционалната система. Вие често ще изпитвате гняв или други отрицателни емоции, когато сте наясно с тези контрасти в разбиранията ви.

Когато вашата осведоменост нараства ще започнете да изпитвате повече гняв и непоносимост към близки и приятели. Това се дължи на факта, че ограничавате влиянието на егото и факта, че съзнанието ви започва да се занимава с по-големи човешки и социални каузи. Тогава на яве излизат ограниченията, които сами си поставяме и които блокират нашето духовно развитие.

Ще станете по-нетърпеливи

Всеки човек, който е тръгнал по пътя на духовното развитие осъзнава, че сам създава света в който живее, благодарение на своите мисли, чувства и действия. Това върви ръка за ръка с осъзнаването и чувството на отговорност, което ви тежи в началото. В резултат на това често се случва да бъдем притеснени и дори да изпаднем в паника, особено след като премине първия етап от издигането на съзнанието.

Morkadis

Добрата новина е, че това е сигурен знак за по-високите нива на съзнание и информираност, които сте достигнали. Мислите за тези неща, защото имате сила.

инфо: media.newage.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.