Четири от най-големите световни загадки, които до ден днешен остават неразгадани

Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които като че ли завинаги ще останат без отговор. Светът ни е необятен и прекрасен. Макар все по-често да обръщаме поглед към Вселената, на Земята има още цял куп неразкрити тайни.

И може би ще ни трябват поне няколко живота, за да се доближим само с една крачка до разкриването им. За някои от световните загадки се водят спорове от години. Теориите и предположенията около тях се множат всеки миг, но никоя от тях не ги обяснява напълно.

Вижте кои са няколко от най-неразбираемите световни загадки, които и до днес не са намерили своя логичен отговор.

1. Мумиите от Сан Бернардо

2

Колумбийският град Сан Бернардо изумява с тайните си. През 1957 година месното гробище е наводнено. При преместването на останките работниците откриват, че всички те са напълно запазени и няма никакви следи от разлагане. Те свидетелстват пред властите, че телата са мумифицирани по някакъв естествен, необясним начин. Дори дрехите са в добро състояние.

Едната теория за това е, че местните са имали специална диета. Другата обвинява надморската височина на района. Дори някоя от тях да е вярна обаче, няма обяснение защо и дрехите на погребаните са се запазили толкова добре. Сан Бернардо е единственият град в района, в който има мумифицирани тела. След откритието мумиите са изложени в музей. Не са взети никакви мерки за запазването им, а те и до днес са непокътнати от времето.

2. Ръкописът Сибиу

3

През 1961 година се открива документ, наречен Ръкописът Сибиу. Създаден през 1500-те години, той се състои от 450 страници. В него са описани технически спецификации относно артилерията, балистиката и многостепенните ракети.

В текста с подробности се говори за изстрелване на ракета пред хиляди свидетели в град Сибиу през 1555 година. Авторът му е Конрад Хаас. Мъжът е описал скици на ракетите, направени по негов дизайн. В него той описва и идеите си за съвременни космически кораби, ракетно гориво и делта крила. Никой не може да обясни как така някой е писал за ракети и космически кораби преди стотици години.

3. Изгубеният град в Калахари

4

Уилям Хънт, познат с псевдонима Джилермо Фарини, през ноември 1885 година говори за мистериозен град, на който се натъкнал в пустинята Калахари. През 1886 година той описва мистериозните скални образувания, край които имало руини на древен град, в книгата си.

В следващите няколко години са проведени няколко експедиции, които не откриват нищо на описаното място. Така мистерията постепенно се превръща в мит. Търсенето е възобновено през 2016 година. Този път обаче са открити скални образувания, които съвпадали с описанието на Хънт. За момента не се знае дали те имат нещо общо с отдавна изгубен древен град.

Morkadis

4. Витите стълби в сватбения параклис Лорето в Санта Фе 

5

В края на 1870-те години, малко преди сградата да е напълно завършена, архитектът на параклиса в Санта Фе умира внезапно. След като разглеждат плановете, строителите виждат, че няма планирано стълбище, което да води до таванското помещение, където щял да стои хорът. И тъй като стандартно стълбище нямало как да бъде изградено, защото параклисът бил твърде нисък, строителите се зачудили какво да предприемат.

Монахините започват да се молят на Св. Йосиф Обручник в продължение на 9 дни. В деветия ден на вратата на параклиса се появява странен мъж. Той казва на монахините, че ще може да изгради стълбище, но само ако му осигурят пълно спокойствие и не го безпокоят, докато не го завърши. За целта той обещал да използва само материалите, които носи със себе си. Те се съгласяват и мъжът работи в уединение 3 месеца.

Стълбището е извито, високо 6.7 метра и красиво. Има обаче нещо странно – то няма нито гвоздеи, нито колона, която да поддържа тежестта. Монахините били категорични, че няма да издържи хората, които се изкачват по него. Стълбището обаче учудващо се оказва много здраво. Никой не знае кой е мъжът, изградил стълбището.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Загадките на Първата световна война: Пилот сваля НЛО, 4000 британски войници изчезват в мъгла

Древните загадки на подводния свят

Древен град в Русия крие повече загадки от египетските пирамиди, никой не е разгадал тайната му

Биологични загадки, които все още никой не може да обясни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.