Човек на Луната – НАСА търси астронавти, приема заявления до 31 март

НАСА търси астронавти за Луната. Космосът е мечта за деца и възрастни по цял свят. Въпреки че хората не са стъпвали на Луната почти половин век, НАСА се надява да промени това, пише БиБиСи.

Планират да кацне и първата жена – и следващия мъж – на лунната повърхност до 2024 година. Американската космическа агенция търси кандидати, които да участват в бъдещите мисии.

Така че със заявленията, които се приемат от 2 до 31 март, какво е необходимо, за да станете астронавт – националността има значение.

От 60-те години досега НАСА е избрала 350 кандидати, които да се обучават като астронавти, като в момента 48 са в активния корпус за астронавти.

Но тъй като това е федерална агенция на САЩ, първото изискване за присъединяване към НАСА е американско гражданство, въпреки че хора с двойно гражданство също имат право да кандидатстват.

Това правило не важи за всички: покойният британски астронавт Пиърс Селърс напуска Великобритания и става гражданин на САЩ като част от мечтата му да стане астронавт, а по-късно лети на три мисии на космически совалки.

Научните познания са друго ключово изискване. Очаква се новобранците да притежават магистърска степен по наука или математика, включително инженерна специалност, биология, физика, компютърни науки.

Квалифицирани лекари или хора, които са завършили национално призната програма за пилоти-изпитатели, също могат да кандидатстват.

И самото образование не е достатъчно: също са необходими две години професионален опит или минимум 1000 часа летателно време като водещ пилот в реактивен самолет.

След като попълнят онлайн заявление, кандидатите, които преминат до следващия етап, трябва да преминат тест за физическа издръжливост.

За тези, които са избрани, да станат кандидат-астронавти, означава още две години обучение и оценяване.

През това време кандидатите преминават курсове по военно оцеляване във вода, технически умения, обучение по роботика и руски език.

Хората, които не преминат успешно периода на обучение, все още могат да бъдат избрани за различни позиции в рамките на НАСА, посочва агенцията.

Morkadis

И ако нямате право да работите за НАСА, има и други възможности да пътувате в космоса.

151 от 239 астронавти, прекарали времето си на МКС са граждани на САЩ, десетки други от целия свят също са пътували там.

А ако не можете да отделите време за завършване на обучението на НАСА и парите не са проблем за вас, то „Върджин Галактик“ ще е първата частна компания, която предвижда да извежда туристи в космоса, по-късно тази година.

инфо: news.bg

Вижте още:

Вижте какво споделила Ванга за мисията до Луната

Ето как изглеждат Земята и Луната от Марс

Руснак: На Луната има град, видях го!

Нередности, които намекват, че Луната е космическа база

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.