Швейцарска компания превръща кремирани хора в диаманти


Швейцарска компания е намерила интересна пазарна ниша. Това, което те правят, е интересен начин да се почете паметта на починалите близки, пише Bored panda.
Чрез специална технология, включваща компресия и нагряване до много високи температури кремираният починал се превръща в…диамант. След това лесно този диамант може да се сложи на бижу, както се вижда на снимките.

Всичко започнало с процес, който извлича въглерода от пепелта. След това този въглерод се нагрява, за да се превърне в графит. Цветът на диаманта зависи от количеството на химичния елемент бор в починалия.

инфо: dnes.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.