Военноморските сили започват оглед по сигнала за забелязана мина близо до България

pixabay.com

Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен сигнал за забелязана мина в Черно море, съобщиха от Министерството на отбраната.

Днес, 28 март, по данни на Морския спасителен координационен център – Варна, е получена информация от Турския спасителен център, че турски кораб „ТОМРИЗ-А“ е подал сигнал за забелязана мина около 06.00 часа (българско време), на около 37 морски мили изток – югоизток от нос Галата.

Военноморските сили ще обследват района с вертолет, като при необходимост ще бъде изпратен кораб със специална група за последващо унищожаване на мината. Това се казва още в съобщението на военното ни минитерство.

Припомняме, че по-рано през деня от турското министерство на отбраната обявиха, че е открита мина в Черно море близо до границата с България.

Екипите на подводната отбрана (SAS) в региона са бързо прехвърлени към мястото на инцидента, се казва още в съобщението на турското министерство.

източник: actualno.com

Вижте още:

Как най-секретният бункер от Втората световна война се озова на най-неочаквано място (снимки)

Украинска астроложка каза кога ще приключи войната

Украйна предупреждава, че радиацията в Европа може да се повиши заради Чернобил

Завръща ли се страхът от ядрена война (нуклеомитуфобия)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.