Направете холограма с телефона си

3

Оказва се, че съвсем не е трудно да превърнете смартфонa си във видеоплеър на триизмерни холограми. Как да го направите показва в оригиналното си видео ютюб блогърът с прякор Mrwhosetheboss. Достатъчно е да долепите до екрана на телефона малка установка, направена от подръчни средства, и да пуснете да се възпроизвежда подходящо видео. Резултатът: наблюдавате почти магически, летящ 3D образ!

Всичко, от което се нуждаете, са старa кутия за дискове, остър нож, тиксо, химикалка, линия и милиметрова хартия. Телефонът ви показва едно и също видео от четири страни и когато то се отразява в стените от прозрачната пластмаса, изглежда, сякаш е летяща 3D холограма!

4

За съжаление, строго погледнато, това е илюзия, а не истинска холограма – за да се създаде този ефект е необходимо двуизмерно изображение или видео, докато при истинската холограма се пресъздава триизмерен обект. Но пък и така гледката е достатъчно внушителна:

инфо: spisanie8.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.