Ричард Трети бил погребан без почести и с вързани ръце

1

Английският крал Ричард Трети, чиито останки бяха отрити миналата година под паркинг в гр. Лестър, е бил погребан набързо и без почести, пише днес в. „Индипендънт“.

Археолозите предполагат, че гробарите може би са погребали загиналия крал в лошо подготвен гроб с малки размери, което не позволило тялото да заеме нормално положение. За това говори ромбообразната форма на гроба и липсата на погребален саван, предаде БГНЕС.

Учените дори смятат, че тялото на краля е било с вързани ръце. Управлявалият Англия от 1483 до 1485 г. Ричард Трети, последният крал от династията Йорк, е бил убит в сражението при Босуърт, където е победен от войските на Хенри Тюдор, заел неговото място на кралския трон.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

ЛУДОСТТА НА КРАЛЯ: ДЖОРДЖ III

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.