Садистите и психопатите са сред нас!

„За величието на една нация и моралния ѝ прогрес може да се съди по отношението ѝ към животните“
~ Ганди 

Откакто в САЩ съществуват документирани случаи на серийни убийства, службите се занимават с изучаването на извършителите. Забележете следното: ВСЕКИ един сериен убиец в САЩ в някакъв момент от живота си е имал епизод/и с насилие над животни. 

Това е проучване на профайлърите на ФБР. Предполагам, не ви е трудно да видите взаимовръзките и да проумеете защо един болен ум изпитва наслада от насилието над живо същество.

Мислете си за тази статистика, докато четете следващите редове.

Случи се за пореден път хора да бъдат нападнати от домашни кучета. Има пострадали и случката е много показателна за безхаберието на Ганьо, решил да се прави на кучкар. Сега обаче да погледнем към много по-големия проблем, пък после ще се върнем към тъпотията на някои стопани.

Много по-големият проблем е в това, че българите масово креснаха (отново!) срещу животните и повечето поискаха смърт; заканваха се; правеха се на мъже; сееха заплахи към… животни; обясняваха, че проблемът се решавал с куршум между очите на кучетата и т.н. И това е масовата нагласа на българското общество. Едно озверяло, мразещо и наплашено общество, жадно за кръв и убийства. От гледна точка на психиатрите, ако приемем обществото за пациент, то този пациент е с крайно девиантно поведение и е опасен за околните. Бомба с часовников механизъм. Това е обществото, в което живеете, това са хората, които ви заобикалят – кръвожадните зверове. А вие се страхувате от кучетата…

Сега да се върнем на проблема със стопаните. Мразещите слагат под един знаменател домашните кучета, уличните, добрите, лошите – всички. За да не си напрягат мозъка да мислят, по-лесно е така. Ето ви коментар от новината за случилото се: „Колко пъти трябва да ви повтарям!? Видите ли куче – ТРЕПАНЕ – без камери и свидетели!“ Драгият читател се е подписал като „Военен“.

Очевидно въпросният „Военен“ има афинитет към насилието и убийствата, но само органите на реда досега го възпират (дано!) да ги прояви „на едро“ и върху хора. Садизмът не може (по никакъв начин и не го забравяйте това!) да се ограничава само по отношение на кучета или животни. Садизмът е девиантно поведение, което се простира върху цялата заобикаляща среда и носи наслада на садиста, като често това е отдушник на натрупана фрустрация, но не са редки случаите на непредизвикан садизъм – просто за удоволствие. НО НЕ СЕ ОГРАНИЧАВА, той е срещу всичко. Да, срещу теб също. И теб би те застрелял с удоволствие, стига да си намери повод и да няма камери и свидетели. Може би, защото си му взел паркомястото или си го погледнал накриво.

Но да се съсредоточим върху стопаните – прави лошо впечатление, че, говорейки за случилото се, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ стопаните биваха споменавани мимоходом с по едно кратко изречение, а някъде дори и не бяха споменати. А те са главните виновници. Едно куче не се ражда зло, кучетата имат съвсем друга природа, но хората (често умишлено) ги правят зли – с дресура, с насилие над тях, с различни методи и за различни цели – за пазач, за боеве, а понякога, за да се фукат колко им е страшно кучето, както се фукат колко им е бърза (страшна) колата. Прави ли ви впечатление, че в България на животните се гледа като на вещи и реално престъпленията, свързани с животни, не се вземат на сериозно от органите на реда, от прокурорите, от разследващите? Става дума и за насилието над животни, и за безхаберното и опасно отглеждане на животни, с което се застрашава и техният живот, и живота на околните хора. Това е показателно за манталитета на цяла една нация. Нация, която иска да избива, да ликвидира, да унищожава.

Така искат да се реши и проблемът с бездомните животни. Само че хората в цивилизования свят вече са го „играли тоя филм“ и могат да дадат решение на готово, а не да откриваме колелото и топлата вода. И те го правят. Световната здравна организация има предписание за прилагане на програмата „кастрирай и върни“. Кучетата се кастрират, за да не се размножават  и се връщат на същото място, от което са взети, за да си бранят територията от други кучета – един вид самите те регулират популацията. Защото, колкото и избиваш, не можеш да спреш да се раждат нови. А знаете ли откъде се появяват новите? От хората. Масово селяндурите („селяндур“ не е същото като „селянин“, успокой се) не си кастрират кучетата, когато забременее една кучка, те вземат кученцата и ги изхвърлят. Едно-две от тях оцеляват и… ето ви кучешка популация. Този проблем се решава с жестоки санкции за хората, а не с избиване на кучетата. Пример: Англия – нито едно бездомно животно не можете да видите там, НО от време на време можете да видите загубен/изпуснат домашен любимец. Това, което следва, е жестока глоба за стопанина. Говорим за стотици лири. Половин заплата и повече.

Как си мислите, че могат да глобят един стопанин тук, при положение, че кучето му не е чипирано и когато го изхвърли на улицата, никой не може да разбере чие е? Май говорим за контрол и превенция тук, а? Но на кой му пука – т‘ва са само некви животни бе! Та, драги психопати, колкото и да избивате, няма да спрете популацията, докато тъпите ви съседи я създават.

В последния случа – с ротвайлерите – собствениците са опитали да обяснят, че кучетата били избягали, само че има свидетели, че са били закарани с бус и изхвърлени. Така казват. Кой знае?

Между другото – често срещано явление е някой от тези кретени, който изхвърлят кучета на улицата, да е сред крещящите и оплакващите се, които все не могат да разберат защо държавата не се справя с проблема с кучетата. „Някой да направи нещо, бе!“ Съжалявам, но, според мен, това е една от дефинициите на идиотизъм.

Факт е, че няма опасни породи, има само опасни стопани. Да, питбулите (знам, че много от вас не го знаят) са едни от най-любвеобилните кучета на планетата и когато са гледани от нормални хора, това си личи. Обичат човешка компания, обичат да се галят и да се гушкат в хората. А това, че някой човешки сопол е решил да организира кучешки боеве или иска да има „страшно“ куче и умишлено ги е побъркал с глад, бой и насъскване, не означава, че породата е лоша, а че човекът е кретен. И вас могат да ви побъркат с глад, бой и насъскване; всеки бозайник е податлив на това.

Morkadis

Ще отворя и една скоба относно „масовите“ случаи на нападнати. Много често ми се е случвало куче или глутница да се засилват срещу мен с жесток лай, дори веднъж едно куче ме гризна по ръката – предупредително, за да се разкарам от мястото, което е неговият дом. Някой друг би разказвал наляво и надясно в продължение на месеци (или пък цял живот, кой знае) как е бил „нападнат“ от кучета. И… ето така се раждат новините за нападнати от кучета в повечето случаи.

Относно ротвайлерите от най-последната случка – Nova TV съобщи следното: „Дядо е излязъл на разходка с трите си внучета. В НАЧАЛОТО ЖИВОТНИТЕ НЕ СА БИЛИ АГРЕСИВНИ. Властите разследват какво се е случило след това… Без какъвто и да е повод и причина кучетата нападат децата“.

Според директора на „Екоравновесие“ Веселин Асенов кучетата не са били агресивни нито при залавянето, нито при настаняването в клиниката. Освен това, хората, които живеят в долния край на село Железница, са га виждали много пъти и те не са били агресивни. Съжалявам, но няма такъв филм на тоя свят: „Без какъвто и да е повод и причина кучетата нападат…“ Просто няма. Едно куче напада, ако се чувства застрашено или за да се нахрани. Едва ли е второто. Кучетата не умеят да се преструват, като хората, и веднъж да са зли, веднъж – добри. Те са или едното, или другото.

Хората просто не осъзнават как с поведението си предизвикват природата, било то в лицето на някое куче или в лицето на планината, която ги покосява със студ, защото са решили да се разходят по джапанки, или в лицето на пожара, в който изгарят, след като са го запалили. Природа. Стихия. Какво да се прави? Човекът е на върха на еволюционната пирамида, но като „човешка раса“, тоест – всички ние заедно. Отделните индивиди съвсем не са върха на пирамидата. Справка: „Слон уби бракониер в ЮАР, лъвове изядоха останките му“. Уважавайте природата и се научете да живеете в хармония с нея. Всичко друго е просто извратено.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Загадката Тед Бънди – студент по право и жесток сериен убиец

Неразказаната история на най-свирепия убиец, живял някога

Убиец на ватмани живее като отшелник в затвора

Зловещата история на първия сериен убиец в България – жестокия Сократ Киршвенг

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.