10 лъжи, с които съсипваме живота си

 

лъжа

Кое е правилно и кое грешно – ежедневните въпроси и стериотипите, с които сме израснали. Повечето неща, които чуваме, остават в съзнанието ни с надпис „Правилно!“, независимо позитивни или негативни са те. За жалост някои от тях ни връщат светлинни години назад.

Ето няколко страхотни примера, които ще ти помогнат да избегнеш потенциално вредящите ти „универсални идеи“:

1. Сам винаги означава самотен

Да бъдеш сам не винаги означава да бъдеш самотен, също така да бъдеш обвързан не винаги е знак за непрестанно щастие. Връзката може да ти донесе дори повече самота, отколкото това да бъдеш сингъл. Ако нещата не се случват така, както очакваш, отдай се на заслужена почивка и отдели внимание на най-важния човек – себе си. Цени себе си и следващият път, когато се озовеш във връзка, която някак не потръгва, ще бъдеш готов да се спасиш.

2. Щастието идва, когато вече имаш всичко

Щастието не означава, че имаш всичко и си доволен от това. Да бъдеш щастлив означава да бъдеш благодарен за това, което имаш, и с търпение и амбиция да очакваш това, което ти предстои. Понякога заслепен от стремежът към нещо голямо, пропускаш всички малки важни неща, които омагьосват света около теб. Така че, оценявай всичко, което се случва в настоящето – в бъдещето добрите стари дни ще ти липсват.

3. Страданието може да бъде видяно

Никога не подценявай чуждата болка – всеки страда, просто някои успяват да го скрият по-добре от другите. Никога не знаеш какво се случва в живота на усмихнатия човек, но опитът да оценяваш състоянието на всеки си е пълна загуба на време. По-добре е да обърнеш повече внимание на себе си – хвани се в ръце и направи нещо смислено.

4. Животът трябва да се случва по определен начин

Това са само твои лични мисли, които ти вредят. Винаги имаш свободата да избираш как точно да се случват нещата, които животът ти предоставя. Направи така, че всичко да се случва, както ти искаш, докато приемаш какъв всъщност е реалния живот. Промени това, което успееш и превърни живота си в такъв, какъвто е в съзнанието ти.

5. Ти трябва да бъдеш точно такъв

Спри да сравняваш себе си с други свои версии – реални или въображаеми! Спри да се сравняваш с други хора – точно тогава ще усетиш какъв всъщност в реалност си самият ти!

6. Само привилигированите имат възможността да живеят страхотен живот

Morkadis

Ако всяка сутрин се събуждаш с мисълта, че днес ще бъде страхотен ден, всеки ден намираш нещо невероятно в случващото се, всяка вечер намираш причина да се чувстваш щастлив за изминалия ден, може би след много години ще осъзнаеш, че си имал страхотен живот.

7. Трудните моменти са ненужни

Понякога нещата първо трябва да се объркат, преди да се оправят. Понякога трябва да се почустваш слаб, за да откриеш силата в себе си. Трябва да оставиш някои хора на заден план в живота си, за да могат други да се доближат до теб.  Понякога трябва да излезеш с много „грешни“, преди да дойде правилният. Понякога трябва да откриеш доброто в заобикалящото го зло, за да осъзнаеш, че всички моменти са просто един опит.

8. Да бъдеш силен означава да не чувстваш болка

За разлика от филмите, в истинския живот най-силните са тези, които са изживели най-много болка, приели са я и са се поучили от нея. Всичко е въпрос на кураж – да паднеш, да поплачеш, да изтупаш прахта и да се изправиш отново.

9. Можеш да се преструваш

Ако наистина обичаш преди да кажеш „Обичам те“, ако си наистина благодарен преди да кажеш „Благодаря“, ако наистина съжаляваш преди да кажеш „Извинявай“, нещата стават много по-лесно. Думите излизат директно и няма нужда да се опитваш да бъдеш такъв, какъвто не си.

10. Да мечтаеш е загуба на време

Най-невероятното, което можеш да получиш, се усеща със сърцето, но не се вижда. Това, което можеш да видиш, е всъщност една твърде малка проекция на това, което би могло да бъде. Въображението е възможността да визуализираш това, за което наистина мечтаеш. А и както всички добре знаем – ако искаш нещо, първо трябва да го пожелаеш!

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.