10 теории за смъртта (част 1)

прераждане

Съжаляваме, ако тази новина развали настроението ви, но вие ще умрете.

Една от разликите между хората и другите животни е, че още от малки знаем, че ще умрем. Какво обаче означава това?

Историята е записала много различни теории от много различни хора, включително учени, религиозни водачи и всякакви други. В голяма част от тези теории се говори за някакъв живот след смъртта. Историите за рай или някакво друго съществуване след земния живот са утеха за хората, защото смъртта е ужасяваща за повечето от нас. Този страх основно се дължи на неизвестното. Хората искат да знаят какво има в края на тунела.

С развитието на компютърните технологии и физиката, има някои нови, умопомрачителни теории за това какво са реалността и съзнанието. Базирайки се на тази нова информация, философи са измислили нови обяснения за това, което се случва след като умрем… ако изобщо сме били живи.

10. Ще бъдем изхвърлени

От десетилетия съществува теорията, че вселената всъщност е огромен мозък. Може да е само един мозък на едно създание или пък да е мозък в пространството, заобиколен от други мозъци. Така нашата слънчева система е като мозъчна клетка, което ни превръща в незабележителна искра сред милиони други. Всичко в човешката история е просто микроскопично премигване в една мисъл.

Какво ще се случи с нас след смъртта в този случай? Каквото се случва с мъртвите клетки – хората ги отделят с урината или екскрементите. Така че, когато умрем, съзнанието ни ще бъде изхвърлено в тоалетната на вселената. Какво или къде е това? Никой не може да предположи.

9. Ще се върнем към космическото съзнание

Един не по-малко важен въпрос е какво всъщност е животът? Знаем, че сме живи и че обработваме всичко с мозъка си, който използва около 20 вата електричество (недостатъчно да захрани една нормална крушка). Но въпреки това всичко, което усещаме и мислим преминава от там. Това е страхотно биологично чудо. Но откъде идва съзнанието и къде отива след смъртта?

Според теорията на сър Роджър Пенроуз и Стюарт Хмероф, съзнанието идва от квантова активност в нашите мозъци. Това означава, че активност дълбоко в мозъчните ни клетки всъщност създава съзнанието, а тази активност пък извира от така наречено вселенско съзнание.

В резултат на това, всичко в цялата вселена е свързано чрез това съзнание. Когато умрете, съзнанието ви просто се връща откъдето е дошло. Сякаш вселенското съзнание е океан, а животът ви е вълна. За кратко е на земята, но накрая пак се връща във водата.

8. Това е само първата спирка

Прераждането е идеята, че когато умрете, душата ви се прехвърля от едно тяло в друго. Това е едно от основните вярвания в индийските и източни религии.

Странното обаче е, че когато тези теории са навлезли за първи път, хората не са имали представа колко сложна и загадъчна е всъщност вселената. Ами ако съзнанието наистина напуска тялото и отива някъде другаде във вселената?

Morkadis

Може би съзнанието ви ще бъде използвано отново след смъртта. Следващият ви живот може да е буквално всичко в цялата вселена. Възможностите са неограничени.

7. Светът свършва

Можете ли да докажете, че светът и вселената съществуват? Най-простият аргумент е, че можете просто да посочите към неща, които съществуват. Може би обаче нищо извън съзнанието ви не съществува. Всичко, което виждате, чувате и преживявате е истинско за вас, но не можете да докажете на другите хора, че съществува.

Някои казват, че светът е твърде голям и сложен, за да съществува само в главата ни. Може обаче да не е толкова сложен, колкото си мислим. Да направим една аналогия с компютърните игри. Когато сте на определено място в играта, всичко там е видимо и съществува. Когато не сте на това място обаче, тази част от света изчезва. Появява се само когато е необходимо, което прави нашата вселена доста по-проста.

Но какво става когато вие, единственият човек във вселената, умрете? Идва краят на света. Всички, които познавате и обичате, ще спрат да съществуват. Всичко, за което сте работили и сте постигнали, ще изчезне за миг.

6. Животът започва отначало

Изпитвали ли сте дежавю? Ами, ако целият ви живот е дежавю? Може би е просто определен период от време, повтарящ се отново и отново. Тук има два варианта. Първият е, че животът ви е като филм, пуснат да се повтаря. Щом свърши, той просто започва отначало и всъщност никога не умираме.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

ИЛЮЗИЯ ЛИ Е СМЪРТТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.