10 типа мъже, за които не бива да се омъжвате: съвети от 1930 година

любов

През далечната 1930 година в Женева е издадена една емигрантска книжка, написана от професор Херлинг, която дава безценни съвети на младите дами как да подберат мъжа, с когото мислят да прекарат остатъка от живота си.

Интересно е да хвърлим поглед върху 10 от тези съвета и да сравним поведението на мъжете преди повече от 80 години и сега. Дали пък те няма да се окажат актуални? И така, не бива да се омъжвате за човек:

1. „Който е уверен, че всичко, което прави, е превъзходно“.

По принцип дамите харесват уверени мъже, но с разумна граница. Ако мъжът е прекалено самоуверен, рискува да не покрие нивото на очакванията с реалните му възможности или иначе казано „по женски“- надут пуяк, въздух под налягане и пр.

2. „Който не може да мине пред огледалото, без да се полюбува на себе си“.

Мили мъже, това е работа на дамите!

3. „Който всяка седмица или по-често сменя възлюбената си“.

Зрелите и готови за женитба дами предпочитат сигурния, лоялния и сериозен мъж… останаха ли изобщо такива?

4. „Който има пристрастия към картите и алкохола“.

Мъжете харесват да се събират в компании, да пушат, да пият и да играят карти, което се приема нормално. Но, ако мъжът до вас е хазартен тип и виждате, че има сериозен проблем със залозите и дълговете… По-добре кажете „Сбогом!“.

5. „Който няма цел да заработва за приличен живот на жена си, а също и на потомството си“.

Както вече казах, жените харесват сериозен и сигурен мъж до себе си, с визия за бъдещи успехи и развитие. Този целеустремен мъж, който ще уреди спокойния живот на семейството.

6. „Който има навик да си гризе ноктите или да ходи постоянно с мръсни нокти. Следва да не се омъжвате за човек нечистоплътен“.

Без да ставаме прекалено повърхностни, външния вид и визия правят огромно впечатление на жените или по-специално дребните неща, които свидетелстват за това как един мъж се поддържа – миризмата му, ноктите, косата и лицето. Мъже, къпете се!

Morkadis

7. „Който е по-стар от вас с повече от 12 години или вие сте по-възрастна от мъжа с повече от 12 години“.

В днешно време сме свидетели на доста случаи като: „Когато има любов, годините са само цифра“, каза дядото на девойка, по-млада от протезите му. Или пък зрели жени, които „ловуват млади и сочни парчета“ по заведенията. Но кои сме ние да съдим? Като се обичат младите (и не толкова младите), да се взимат!

8. „Не следва да стъпвате в брак с известни, велики мъже – велики художници, артисти, учени, музиканти, лекари. В болшинството от случаите, тези хора са нервни и изцяло посветени на своето велико дело.“

Всъщност това е един доста разумен съвет. Жените харесват да бъдат център на мъжкото внимание, да бъдат обсипвани с любов и грижовност. Но когато усетят конкуренция, дори в професията на мъжа до тях, възникват проблеми. За тях „отдаден на професията си“ автоматично означава „неотдаден на мен“. Женска природа просто…

9. „Който има глас, наподобяващ кучешки лай или звук от счупено стъкло – такъв глас свидетелства за свадливост и нетърпимост. Такъв мъж в никакъв случай не се явява добър.“

Колкото и да е странно, жените обръщат внимание и на гласът на един мъж. Не, че това е основателна причина за брак, но определено допринася за цялостната оценка.

10. „Опасни за брак са мъжете, посетители на публични домове – те са се сдобили с болна душа и тяло. Встъпвайки в брак, те са уверени, че са здрави, но крият у себе си страшни болести, които могат да погубят вас и вашето семейство“.

Бихме могли да кажем, че този съвет е леко поостарял, но можем да го осъвременим – мили жени, не встъпвайте в брак с мъж, който често сменя любовниците си. Освен че има известна опасност за здравето ви, няма как да сте сигурни в неговата вярност дори след сватбения обет.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

Най-странните сватбени ритуали по света

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

10 позабравени български традиции и обичаи

10 важни правила за първата брачна нощ от края на XIX век

Тези исторически личности се споминали, докато правят секс

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.