11 тайни на неотразимите хора

усмивка

Някои хора, независимо какво им липсва – пари, външен вид, социални връзки – винаги излъчват страхотно позитивна енергия и самоувереност. Дори най-скептичните личности се чувстват обезоръжени в присъствието им. На моменти те сякаш излъчват вътрешен блясък. Имат чар.

Тези хора често са сърцето на всеки купон. Те са онези, към които обичаме да се обръщаме, когато имаме нужда от помощ, съвет или компания.

Какво имат, което другите нямат? Кое ги прави така желани приятели? 

Разликата е в чувството за собствена стойност на присъствието – то идва отвътре. Човек има толкова приятно и ценно присъствие за околните, колкото той самият смята че има. Неотразимите личности никога не търсят одобрение за вида си или за постъпките – те са достатъчно уверени да го открият увереността си в себе си и да живеят като себе си. Освен това, имат навици, които им помагат да поддържат тази здравословна гледна точка. Става дума за простички неща, на които всички сме абсолютно способни, но някак по пътя ги забравяме. Ето какви са те:

1. Отнасят се с уважение към всеки. Без значение дали общуват с най-големия клиент на компанията, в която работят, или със сервитьора, който ги обслужва в заведение. Те са учтиви, възпитани и показват респект. Неотразимите хора се отнасят към всеки и всички с уважение, защото вярват, че не са кой знае колко по-различни от другите на света.

2. Следват Платиненото правило. Златното правило го знаем повечето хора: „Отнасяй се с останалите така, както искаш да се отнасят с теб“. Но то има фатален недостатък – предполага, че всички хора на света искат да бъдат третирани по еднакъв начин. Игнорира различието в настройката. Един човек, да кажем, обича публичното одобрение. Друг ненавижда да е център на вниманието. Платиненото правило гласи: „Отнасяй се към другите така, както те биха искали да се отнасят към тях“. Неотразимите хора са много добри в разчитането на поведението на останалите. Те приспособяват своето така, че другите да се чувстват комфортно.

3. Изхвърлят на боклука така наречения „малък разговор“. Няма по-сигурен начин да блокирате създаването на емоционална връзка с някой човек от това да се придържате към така наречения „малък разговор“, който уж сприятелява. Когато роботизирано се насочите към хората с малък разговор  техните мозъци се включват на автопилот и това ги възпира да създадат истински афинитет към вас. Неустоимите личности създават връзка чрез искрен, истински разговор и откриват дълбочина в контакта дори в кратките диалози, извършвани за малко време. Техният искрен интерес в другите прави лесно за тях измислянето на въпроси, които да се отнасят до живота на събеседника.

4. Фокусират се върху човека повече, отколкото върху всичко останало.Притежават сякаш автоматичен интерес към заобикалящите ги човешки същества. В резултат, не мислят толкова време за себе си. Не позволяват да се обсебят от мисълта колко ги харесват, защото са твърде заети да се фокусират върху хората, с които са. Ето защо неустоимостта им изглежда сякаш естествена – сякаш им идва от вътре.

Бележка: За да накарате този навик да заработи за вас, трябва да оставяте настрани смартфона си по време на разговор и да се съсредоточавате върху хората, които са с вас. Върху това, което казват, не върху това какъв би трябвало да бъде отговорът ви на казаното от тях, или как казаното от тях ви засяга.

5. Не се опитват прекалено настоятелно. Не доминират разговора с истории, които внушават колко са умни или успешни.

6. Разпознават разликата между факт и мнение. Говорят за деликатните теми внимателно, спокойно и с уравновесеност. Не се ограничават да споделят личното си мнение, но дават да се разбере, че това което казват е личното им мнение, не фактите.

7. Държат се искрено. Те са тези, които са. На никой не се налага да хаби енергия и умствена сила в догадки какво ще направят после. Те са ясни в естествеността си. Знаят, че никой не обича фалшивите хора. Обикновено сме естествено привлечени от автентичните лица. На тях може да се има доверие, те не биха излъгали и не биха ни изненадали неприятно в реакциите си.

8. Имат морал. Ценностите са простичка концепция, но различно нещо за всеки на практика. За да демонстрирате, че сте човек с лична етика, избягвайте да говорите лоши неща за други хора, винаги се опитвайте да постъпвате правилно. Да направите правилното нещо, дори и когато боли.

9. Усмихват се. Околните подсъзнателно имитират езика на тялото на събеседника. Лицето им става огледало на нашето. Ако искате да ви считат за приятни, усмихвайте се по време на разговори – ще ви върнат жеста и вие и компанията ви ще се почувствате добре накрая.

Morkadis

10. Полагат усилия да изглеждат възможно най-добре, имайки предвид техния уникален външен вид – лице, пропорции на тялото, цвят на кожата и други. В същото време, не полагат видимо прекалено много усилия. Не изглеждат прекомерно загрижили се как изглеждат.

11. Намират причини да обичат живота. Положителни са и все се стараят да намерят извори за нова и нова страст. Не забравят, че животът е невероятно приключение и подхождат към него с радост – това мотивира околните да искат да бъдат част от техния живот. На проблемите гледат като на временни препятствия, не като на неизбежна съдба.

Травис Брадбъри, президент на TalentSmart

инфо: manager.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.