12 любопитни факта за Бил Гейтс

бил гейтс
Бил Гейтс е най-богатият човек в САЩ. Той е създал компанията „Майкрософт“, една от най-успешните технологични фирми в света. Има доста любопитни факти от живота на Гейтс, които са по-малко известни.

 Ето 12 от най-интересните:

1. Още като момче Бил Гейтс написва първата си компютърна програма. Това е версия на играта „X and O“ (морски шах), в която играчът играе срещу компютъра.

2. Когато директорите в училището, където учи, усещат таланта му за писане на код, му задават да направи програма за съставяне на учебната програма и разпределение на учениците по класове. Гейтс прави това без проблем, дори прилага малка хитринка – софтуерът го поставя в класовете с повече момичета.

Още като момче Бил Гейтс написва първата си компютърна програма.

3. Бил Гейтс не е единственият от успешните технологични предприемачи, останали без висше образование. През 1975 г. се отказва от студентстването в Харвард в името на работата по компанията си „Майкрософт“. Все пак, от 2007 г. той се счита за випускник на Харвардския университет. Администрацията на учебното заведение решава да му връчи диплома за особените му заслуги.

4. Малко след напускането на факултета, през 1977 г., Гейтс е арестуван в Албъкърки, Ню Мексико, за шофиране без книжка и преминаване на червен светофар.

5. До 1997 г. Бил ползва самолети под наем. Сега вече има собствен, който нарича „голяма глезотия“.

6. Едно от най-скъпите неща, които Гейтс притежава, освен самолета, е прочутият „Кодекс“ на Леонардо да Винчи – колекция от скици на художника, които Бил купува от аукцион през 1994 г. за 30,8 млн. долара. Скиците са изложени в Музея на изкуствата в Сиатъл.

7. Въпреки огромното си богатство от над 81 милиарда долара, Гейтс планира да завещае на трите си деца „само“ по 10 милиона. „Оставянето ненормално много пари е мечешка услуга“, казва той.

8. Компютърният гений не говори нито един чужд език. Това е нещо, за което много съжалява.

9. На един от тестовете в средното училище Бил изкарва 1590 точки от възможни 1600.

10. Казвал е, че ако проектът му за „Майкрософт“ не беше се осъществил, щеше да се посвети на разработки в областта на изкуствения интелект.

11. Въпреки интереса му към изкуствения интелект, Гейтс смята, че това е една от най-големите заплахи за човечеството в бъдеще.

12. Двете му любими групи са „Weezer“ и „U2″.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

БРИЛЯНТНИТЕ СЪВЕТИ НА 10 ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ЛИЧНОСТИ НА СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Анонимен 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.