13 Исторически снимки, които няма да повярвате, че са истински (Част 1)

Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото е странно и объркващо място. Затова толкова много от старите снимки, когато са извадени от контекста, също са странни и/или ужасяващи. В много случаи пък контекстът само влошава нещата.

1

13. Подай пуканките

Между 1951 и 1992г, в пустинята Невада са направени повече от 900 ядрени експлозии, а облаците от някои можели да се видят от Лас Вегас. И хората наистина ги гледали – както е на тази снимка, където военни са се наредили все едно гледат филм. Цивилни граждани дори организирали сбирки по покривите на къщите си, за да наблюдават зрелището.

2

12. Така и не завърших летателните курсове

Ако се вгледате, ще забележите нещо странно в посоката, в която лети този самолет. Явно някакъв фермер е снимал свой приятел върху трактор през 1962г, когато случайно е заснел и друго интересно нещо. Това е пилотът изпитател Джордж Аирд, катапултиращ от падащ самолет.

3

11. Приятелството е магия

Този кон перука ли носи? Истината всъщност е по-нелепа – това са коне першерони, специално развъждани заради откачено дългите си гриви. Хората изваждали тези коне на показ, за да изумяват с уменията си по развъждане на копитни със завидни прически. Един кон бил толкова известен и печелил толкова много пари на собствениците си, че те го препарирали след смъртта му, за да продължат да го показват.

4

10. Посрещаме нашите нови господари паяците

Може да изглежда като сцена от ужасяваща алтернативна вселена, в която гигантски паяци са поробили хората, но всъщност това са обикновени телефонни жици, покрити със сняг.

В големите градове като Манхатън, телефонните жици били ужасно много, преди на някой да му хрумнала гениалната идея да започнат да ги вкопават под земята.

5

9. Човеколовката

Това наистина изглежда като гигантска паяжина, в която са се хванали няколко човека. Но и тук истината е друга. Всъщност виждаме доста смели бояджии, които висят по моста Бруклин Бридж.

6

8. Спасяването на редник Райън – на лед!

Представете си сериозен военен филм. От онези, които печелят Оскари и се фокусират върху човешкото страдание. След това си представете напрегната развръзка, в която героите трябва да минат през границата, но тя е река. И то замръзнала. И накрая, представете си, че всички са на кънки.

Точно това се е случвало отново и отново. Тези войници на снимката са от Холандия. И да, холандците  наистина обучавали войници на кънки за лед, които да преследват оттеглящите се врагове по замръзналата земя.

7

7. Първите подводници се забелязвали лесно

Това е снимка на потъващ кораб от 1912г, направена само няколко дни преди катастрофата с Титаник. Странно, но корабът потънал бавно и на дълбоко, идеално изправен, с опънати платна. Милдред не се сблъскал с айсберг, а попаднал в гъста мъгла, в която моряците не успели да навигират.

инфо: iskamdaznam.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.