15 Служeбни Кучeнцa Нa Първия Им Рaбoтeн Дeн

Независимо колко сладки са кученцата на тези снимки, не се заблуждавайте – те имат сериозна мисия.

Кучетата могат да упражняват следните професии: полицейско куче, военно куче, куче водач, терапевтично куче, планинско куче. Голяма част от тези кучета са от породите лабрадор, голдън ретривър и немска овчарка, защото са умни и се тренират лесно.
Носовете на тези кучета са 50 пъти по-чувствителни от човешкия, което е от изключителна полза за полицаите, пожарникарите и военните. Полицейските кучета могат да надушват наркотици, експлозиви и да откриват изчезнали хора и предмети.

Пожарникарските кучета пък могат да засекат запалими вещества и да посочват причината за пожара, особено в случаите, когато става въпрос за умишлен палеж.

Трябва да запомните, че въпреки силното си желание, никога не трябва да галите, храните или говорите на кучета, които са на служба.

 Вижте първия работен ден на най-сладките служебни кученца:

източник: i.framar.bg

Вижте още:

8 Причини защо да гледате куче или котка

Ето защо кучето ви накланя главата си, според науката!

Кучешките очи са еволюирали, за да изпращат послания до хората

Кучетата и маймуните ни съдят според това как се държим с другите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.