15 стъпки за повече щастие

щастие

Щастливите хора ценят това, което имат, отворени са за нови идеи и приключения. Използват свободното си време, за да се усъвършенстват, да обичат хубавата музика, хубавите книги, хубавите картини, хубавите компании и хубавите разговори. С други думи те правят всеки ден малки неща, за да поддържат щастието си.

Много по-лесно е отколкото звучи, пише блогърът Марк за marcandangel.com. Всичко което ви помага да се чувствате удовлетворени и ви прави по-позитивни е мотивация. Резултатът? Животът ви се усмихва, вие му отвръщате със същото. Днес ще ви представим няколко прости идеи, с които да започнете да  поддържате щастието си:

1. Действайте, водени от идеята, че днес е страхотен ден. – Мислете така и така ще бъде. Изследванията показват, че въпреки, че си мислим, че действаме, защото чувстваме, че така трябва, в действителност, това, което често чувстваме е заради начина, по който действаме. Голямата благодарност за всичко което имаме днес и сега води до прекрасни изживявания.

2. Усмихнете се! Нека това бъде първото, което правите сутрин. – Доказано е, че трудно можете да сте тъжни, когато лицето ви е щастливо. Залепете хвърчащи листчета из спалнята или банята с любимите ви цитати, цели, мантри, снимки и т.н. и после просто ги гледайте по малко, когато отворите очи сутрин.

3. Прекарвайте повече време с хора, които ви карат да се усмихвате. – Кой ви поддържа и подхранва с положителни емоции? Обградете се с такива хора. Прекарайте повече време с тези, които ви карат да бъдете личността, която искате – хора, които правят добро и внасят светлина в живота ви.

4. Опитайте нещо съвсем ново. – Отидете някъде, където никога не сте били. Направете нещо, което не сте правили досега. Това ще ободри виждането и разбирането ви за заобикалящия ви свят и ще ви даде нова свежа перспектива за нещата. Разнообразието наистина е подправката на живота. Можете да видите или правите нещо милион пъти, но можете да го направите за първи път само веднъж. В резултат на това първоначалното усещане остава отпечатък в спомените до края на живота ни. Така че действайте смело, без да се колебаете! Колкото повече преживявания имате, толкова по-богат ще бъде животът ви.

5. Работете върху нещо, което е смислено за вас. – Ангажирайте се с проект, който е смислен за вас или се впуснете в нещо което искате да направите отдавна, но не сте го направили или сте отлагали решението. Животът е кратък. Днес е денят да започнете да действате.

6. Не забравяйте нещата, за които сте благодарни. – Просто няма как да не се чувствате щастливи, когато буквално изброявате нещата, за които сте наистина благодарни. Започнете да си водите някъде писмено всички неща, за които сте благодарна на ежедневна база.

8. Мечтайте много. – Можете да направите всичко в мислите си. Визуализирайте мечтите си и се опитайте да ги направите реалност.

8. Вслушвайте се във вътрешния си глас. – Вашите инстинкти са добри. Много е важно да слушате какво ви казва собствените си разум и сърце. Не слушайте винаги другите. Направете това, което ви е на сърце, то е правилно за вас.

9. Доверете се на себе си. – Вие сте добри. Вие сте умни. Вие сте важни. Вашият избор е толкова важен, колкото и на всеки друг.

10. Истински оценявайте хората около вас. – Кажете на приятелите си, че ги обожавате, кажете им искрено „Благодаря!“ Дарете някой непознат на улицата с най-голямата и искрена усмивка на която сте способни, прегръщайте хората повече от нормалното. Колкото повече любов раздавате, толкова повече тя ще се увеличава вътре във вас и толкова повече любов ще получавате.

11. Раздавайте комплименти. – Хвалете при всяка възможност. Комплименти за всички, които заслужават. Ще уцелите с един куршум два заека, защото когато човекът, получил комплимент от вас, се усмихне и вие ще се усмихнете.

12. Обадете се на стар приятел и си спомнете миналото. – Малко са нещата, които ще ви доставят по-голямо удоволствие от това да си припомните велики моменти от живота ви с приятели, които също са го преживели.

Morkadis

13. Направете живота си цветен. – Изразете себе си. Внесете свежи цветове в работната и домашна атмосфера. Ако не с дрехи, то с думи и дела. Светът е прекалено сив. Бъдете противоотровата.

14. Бъдете глупави. – Понякога взимаме живота си твърде на сериозно. Отпуснете! Бъдете спонтанни и ексцентрични. Понякога се нуждаете от смях, за да си повдигнете духа.

15. Давайте го малко по-кротко. – Когато живеете живота си на високи обороти, изпускате голяма част от него. Спрете и си поемете въздух. Намерете начин да въведете по-умерен темп на ежедневието си. Обърнете по-голямо внимание на това което правите. Не си губете времето да преследвате незначителни задачи. Вместо това се концентрирайте върху няколко неща, които наистина си струват, които ще ви ангажират пълноценно всеки ден.

инфо: manager.bg

Вижте още: 

РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.