4 въпроса, чрез които бързо ще разберете какъв е човекът срещу вас

Има определени въпроси, които ни помагат да „надникнем“ в ума на събеседника и да си дадем сметка каква личност е. Те действат както при хора, с които общуваме от известно време, така и при такива, с които тъкмо се запознаваме. Вижте четири от тези въпроси, представени от Bright Side.

1. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

На пръв поглед банален въпрос, но под повърхността отговорът може да ви разкрие много – навиците на човека, какво е финансовото му състояние, дали е по-мързелив или енергичен, има ли много приятели, какви са хобитата му.

2. Ако имаш 1 млн. долара, за какво ще ги похарчиш?

Отговорът тук ще ви подскаже какви са ценностите и приоритетите на другия човек, какво му липсва в живота, дали е егоист и има ли големи амбиции.

3. Провокативен въпрос по противоречива тема. Например какво е мнението му/ѝ за дадена политическа партия, за хората с различна сексуална ориентация, феминистките или пък някакво религиозно вярване.

Поднесен деликатно, този въпрос ще ви открехне вратата към цялостния мироглед на човека, към интелекта му, към това дали е склонен към агресия, толерантен ли е, използва ли разумни доводи, може ли да се аргументира, има ли силно изразено собствено мнение.

4. Ако можеше да ставаш невидим, щеше ли да следваш обществено приетите норми?

Може и да е друг въпрос, поставящ някаква морална дилема. Така ще научите какви са моралните принципи на отсрещната страна и дали те съвпадат с вашите.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Най-неочакваният начин да кажете дали някой лъже

Един невероятно лесен начин да спечелите доверието на околните

Навиците, които издават нашия характер

9 дребни неща, които разкриват много повече за човека, отколкото предполагаме

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.