5 невероятни открития, които науката не може да обясни

Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането на различни документи или липсата на такива. Позволили сме го, защото приемаме уменията, които научаваме всеки ден, за даденост и смятаме, че те ще се пренасят автоматично.

Независимо какви са причините да имаме бели петна в историята си, постоянно правим открития, които ни карат да се замислим на какво са били способни нашите предци.

Много различни открития от последния век са удивявали и продължават да удивяват учените. Ето няколко примера за невероятни артефакти, които малко по малко разкриват загубената ни история.

Камъкът със символи

1

На камъка със символи, чиито елементи са на 270 милиона години, има много интересен надпис. Това са китайски символи, които в превод означават „Китайската комунистическа партия се срива“. Въпреки че надписът се вижда ясно, няма следи от човешка намеса при създаването му.

Багдадската батерия

2

Батерии, открити в Куджут Рабу (Ирак), са можели да генерират малък поток електричество. Интересното е, че са на 2000 години. Това е невероятно, имайки предвид, че според историята първият човек, който изобретява машина, произвеждаща статично електричество, е Ото фон Гуерике (Otto von Guericke) през 1660 година.

Ръкописът на Войнич

3

Най-невероятното нещо около тази известна мистерия е, че не можем да свържем ръкописа с никой културно-исторически период, следователно човечеството няма представа за произхода му. Надписите не приличат на никой език на планетата. Има теории, че ръкописът е дело на извънземни.

Гигантските динозавърски яйца

4

Огромните фосилизирани яйца на динозаври са открити в Русия и са на около 60 милиона години. Не знаем какво е щяло да се излюпи от тези яйца, но основното предположение е, че са на влечугоподобни динозаври.

Morkadis

Механизмът от Антикитера

5

Невероятното устройство, което е на над 2000 години, изисква технологично развитие, което сегашната история отрича предците ни по онова време да са имали.

Някои от нас виждат вдъхновение и надежда в подобни артефакти, а някои не са запознати с тайните, които пази историята ни. Дали хората в миналото са били подпомагани от по-висши същества? Възможно ли е да е съществувала човешка цивилизация, която е била по-напреднала от сегашното ни развитие?

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМЕРИКАНСКИ МИСТЕРИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Александър Ладжов 8 години ago
  2. Имра 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.