5 неща за късмет, които да носиш в джоба си

Стремежът да се спечели благоразположението на съдбата с помощта на магически предмети съпътства човека от древни времена. Днес тази наивна вяра е не по-малко силна, но тя има своето място в динамиката на живота. Всичко, което ни кара да се чувстваме добре, е не само позволено, но и препоръчително.

Ето някои малки предмети, които се побират в джоба, подходящи за талисман, който да извика късмета.

Червен конец или плат

pixabay.com

В последните години носенето на червен конец на ръката се превърна в мода, в ритуал почти, на който се разчита да възвърне енергийния баланс, да защити човека от болести и беди, да го пази от лоши помисли.

Този, който не иска да носи червен конец на китката, може да го замени с парче червен плат в джоба, който има същата роля.

Защо червено?

Това е най-динамичният от всички цветове. Привлича късмет и успех. На този цвят се отдава такова значение, защото е цветът на огъня, асоциират го със страст, решителност, благополучие и други придобивки. В Китай на червения цвят се отделя голямо значение, булчинските рокли там са в червено, има го в различни ритуали на панделки, конци, хартиени предмети.

Дафиново листо

Дафиновото листо от древността символизира лидерство, слава, величие. С такъв венец са закичвали победителите. Днес този, който носи листа от дафина се изпълва с увереност в собствените възможности. Той може да гради смели планове и да ги изпълни. С него се привлича и богатство.

Листото трябва да се изплакне под течаща вода и да се подсуши добре. За да се запази цяло, е добре да се постави в торбичка от плат и да се носи в джоба.

Бяло гладко камъче

Кръгло бяло камъче с гладки стени символизира живота, защото кръгът е перфектната фигура. Може да събира в себе си енергии и да ги споделя с този, който го притежава. Отдавна се смята, че такова камъче е идеален талисман. Колкото по-кръгло и бяло е камъчето, толкова по-силно въздейства.

Morkadis

Камъчето трябва да се измие под течаща вода, да се подсуши и да се подготви за ролята му на талисман или амулет. Ако се носи постоянно в джоба, то неусетно ще укрепи здравето на своя притежател, ще влее енергия в тялото му и ще привлече късмет в живота му.

Морска мида

pixabay.com

В морските мидички е заключена силата и енергията на морето. Солената вода, която мие непрекъснато този морски дар, има силна положителна енергия. Затова хората всяка година събират мидички и ги носят у дома. Те носят част от стихията на морето и са чудесни за талисман. Той ще помогне на този, който го носи, да засили концентрацията си, ще го зареди с творчески сили. Ръбовете по черупката имат масажиращ ефект върху дланите и активират мозъчни процеси.

С няколко мидички може да се направи гривна, която е едновременно украса към лятната визия и талисман.

Корен от джинджифил

Джинджифилът е познат като билка, която е ефикасна при простуди. Тя обаче има и силни магически сили. От него става чудесен амулет за защита на дома. Може да прогони всички зловредни енергии и да засили решителността на притежателя си.

За да не зацапа дрехите, трябва да се носи в малка торбичка в джоба.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Мистериозния портрет, който носи късмет

Жените от тези зодии носят късмет на мъжете си

Тези хора не бива да стават кръстници на детето ви – носи лош късмет

Намерените на пътя неща не са късмет, а съдбовен знак отгоре!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.