5 неща, които трябва да спрете да правите, ако искате хората да ви харесват

приятелство 1

Като човешки същества, ние не винаги знаем, които действия могат да се окажат негативни за нас и нашите приятели. Ако имате усещането, че не винаги околните харесват вашата компания и вашите навици, може би трябва да промените нещо в себе си?!

Не си правете шеги с хора, които не познавате добре. 

Възможно е шегата от ваша страна да предизвика смях от приятелите ви, но това да е само защото се опитват да скрият факта, че се чувстват неудобно. Шегите са хубаво нещо, но само ако са добре премерени и съобразени с хората около вас и средата, в която се намирате.

Спрете да ругаете 

Грубият език, не ви помага. Това кара хората да се чувстват неудобно и да дори да се срамуват, че са част от вашата компания в момента. Определено следващият път те ще се опитат да избегнат вашето присъствие.


Не налагайте собствено си мнение 

Не се опитвайте да накарате хората на всяка цена да повярват във вашата правота. Бъдете отворени към чуждите мнения и коментари. Обсъждайте внимателно дадена тема, но без нападки. Оставете разговора да върви свободно, бе излишно напрежение. Ако сте прекалено настъпателни, няма да обедите другите във вашата правота, а ще загубите вниманието им.

Не разкривайте чужди тайни 

Доверието е неделима и основна част от доброто приятелство. Ако вашите приятели не могат да ви имат доверие, помислете пак дали наистина можете да ги наречете такива. Веднъж проверили вашата коректност, приятелите ви ще останат такива докрай или повече няма да ви потърсят.

Не бъдете егоисти 

Не проявявайте егоистични наклонности. Когато хората около вас говорят за техните радости и проблеми, не се опитвайте да насочите разговора към себе си. Бъдете толерантни и дайте повод и причина на хората да ви обичат и уважават.

инфо: media.newage.bg

Вижте още: 

ПРИЯТЕЛИТЕ ИМАТ СХОДНО ДНК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.