7 знака, че вероятно сте по-умен от средното

%d1%83%d0%bc

Не винаги има нужда от тест за интелигентност, ето няколко признака, някои може би изненандващи, че вашата интелигентност е по-висока от средната:

1. Някои психически отклонения

Емоционалните разстройства могат да бъдат цената, която някои хора плащат за високия интелект.

Психолозите откриват, че по-високият коефициент на интелигентност у децата е свързан с признаци на биполярно разстройсто в късното тийнейджърство. Това изслдване налива огън в дебата за връзката между интелегентността, креативността и психологическото здраве.

Други изследвания показват, че съществува връзка между интелекта и психическите болести, която може би води началото си още от нашето еволюционно минало, и повишаването на интелекта на homo sapiens било резултат от мутация на гените. Цената на гентичните мутации обаче била именно психически отклонения и заболявания.

2. Притеснение

Хората с висока интелигентност са по-склонни да изпитват притеснение, напрегнатост и нервност отколкото средно-интелигентните хора.

Нервното напрежение може да е еволюирало заедно с интелектуалното напрежение и може би е дало на ранните хора еволюционно предимство в далечното ни минало.

3. Нови идеи

Статистиката показва, че по-интелигентните хора е по-вероятно да раждат нови идеи. Исторически, това може да е означавало отхвърляне на суеверията и намиране на нови начини за организиране на обществото.

4. Самотници

Колкото повече социализират интелигентните хора с приятели и познати толкова по-малко задоволени са от живота сочи пък друго изследване, което е в опозиция на теорията, че социализирането прави хората по-щастливи.

5. Умните спят дo по-късно

Според Каназава и Перина (2009) по-интелегентните хора си лягат по-късно и стават по-късно. Те изследвали 20745 възрастни американци и открили, че “глупаците” си лягали средно около 11,41 и ставали около 7,20. “Умниците” пък си лягали средно около 12,29 и ставали в 7,52. Тези разлики ставали още по-големи през уикенда.

Morkadis

6. Доверчивост

Интелигентните хора е по-вероятно да вярват на другите, може би защото са по-добри в оценката на личността на другите.

Учените откриват, че хората, които повече вярват на другите са също по-щастливи и физически  по-здрави.

7. Мързеливи

Мързеливите хора са по-склонни да размишляват. От друга страна, тези, които не го правят толкова често трябва да “работят повече” за да избягат от собствените си мисли.

Предишни изследвания откриха, че хората, които обичат да мислят повече имат по-добри спомени и често взимат повече решения както и по-правилните такива.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.