7 признака, че имате вземане-даване с психопат

психопат

Как можете да разберете, че сте се изправили срещу психопат,пита Business Insider?

Сред нас има много повече такива хора, отколкото бихме искали да си представим. Освен това те проявяват едни и същи черти, твърди поведенческият анализатор Лилиан Глас. Тя е работела с ФБР, помагайки им да различат онези сигнали, показващи че заподозреният мами.

Психопатията е антисоциално личностно разстройство, при което страдащият има непостоянно и импулсивно поведение. Психопатите не могат да приемат социалните норми.

В следващите редове ще откриете 7 признака, взети от книгата “Тялото на езика на лъжците“ на Глас, по които можете да познаете, че си имате вземане-даване с психопат.

Постоянно използват минало време

Изследователите откриват, че психопатите използват минало време повече от настоящето. Това сигнализира, че те се чувстват откъснати от конкретния момент.

Използват причинно-следствени изказвания

„Психопатите вярват, че нещата им принадлежат по право. Те възприемат света и хората в него като нещо, към което могат просто да се пресегнат и да го  сграбчат. Съответно изследователите от Университета на Британска Колумбия откриват, че тези хора използват по-често думи като „защото“ и „за да“, пише Глас. По този начин те рационализират действията си чрез своята собствена логика.

Говорят прекалено за своите основни нужди

Психопатите обикновено са ангажирани единствено със своите собствени основни нужди, като храна, подслон и дрехи. Когато говорят за тях, те използват два пъти повече думи от обикновено и предоставят много повече информация по темата.

Не поемат отговорност, не чувстват вина

Психопатите обикновено си мислят, че са жертви. Това се поражда от чувството, че нещата им принадлежат по право, казва Глас. „Когато винят другите, психопатите говорят за себе си с грандиозни термини. Няма да поемат отговорност за своите действия“. В гласа им ще липсва каквато и да е емоция.

Често противоречат на самите себе си

Това може да се случи дори в едно и също изречение. „Психопатите ще лъжат или пропускат дадена информация, когато ги питате нещо. Ако перифразирате обаче въпроса съвсем леко, те може и да ви кажат истината.“

Morkadis

Не са добри в плаченето

„Когато Сюзън Смит изнесе прес конференция и се разплака, говорейки за липсващите й деца, именно нейните фалшиви сълзи я издадоха и подозренията, че тя може да е убиецът, паднаха върху нея“, пише Глас.

Когато психопатите плачат, те обикновено забърсват всяко едно око по отделно. „Когато хората проронват истински сълзи, те плачат и с двете очи. Затова бършат и двете едновременно.“

Езикът на тялото им се различава от това, което казват

Глас казва, че психопатите често казват едно, но техният език на тялото изрича нещо съвършено различно. Така например дори и да чуете „да“, те могат да поклащат главата си в „не“.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.