8 редки исторически снимки и историите зад тях

1. Мъжът, платил $2 долара за снимка, която струва $5 милиона

 1

2

Тази снимка на Били Хлапето се смята за невероятна находка. Допреди това е имало само една негова снимка.

През октомври тази година това става втората потвърдена снимка на Хлапето. Тя била закупена заедно с две други снимки за $2 преди пет години, но се оказва, че струва милиони.

На снимката Хлапето играе крикет с приятели и роднини през лятото на 1878г.

2. Легендарният престъпник, заснет с убиеца си

4

На тази снимка виждаме Джеси Джеймс със своя убиец, Робърт Форд. Поне така се твърди.

Снимката принадлежи на Сандра Милс от Спокейн, Вашингтон. Тя казва, че я е получила от баба си през 2003г с инструкции да я подаде и да закупи земя. Семейната й история разказва, че нейните предшественици са давали подслон на Джеси Джеймс и бандата му няколко пъти.

С установяването на автентичността на снимката се е заела Луис Гибсън, която само след три дни стига до заключението, че е напълно автентична. Гибсън е работела 33 години в полицията и успешно е идентифицирала 1266 души – постижение, което й е спечелило място в Рекордите на Гинес.

3. Снимките, които Хитлер не би искал да видите

5

Направени от Хайнрих Хофман, тези изключителни снимки показват как Хитлер репетира, докато слуша запис на една от своите речи. Снимките са от 1925г, малко след като Хитлер е пуснат от затвора.

Фюрерът се срамувал от снимките и поискал Хофман да унищожи негативите, но той не го направил. Публикувани са в неговите мемоари, „Хитлер ми беше приятел“, публикувани през 1955г.

Morkadis

4. Първото шимпанзе в космоса

6

Хам е един от първите герои в космическата надпревара, стигнал там, където никой друг не е ходил. Тази рядка снимка, за първи път показана през 2012г, показва Хам в капсулата му по време на 17-минутния му полет към космоса през 1961г.

За щастие шимпанзето оцелява и по-късно е преместено в зоопарка във Вашингтон, където живее 17 години.

5. Ранна снимка на Краля

7

Тази снимка датира от 1948г. Притежание е на Уед Джоунс, фен на Елвис, който я получил от семеен приятел.

Жената, направила снимката, отивала да проявят лентата й, но видяла, че й оставала още една поза. Затова помолила Елвис да й позира.

Били Смит, първи братовчед на Елвис, потвърждава, че на снимката е той.

6. Мениджърът, държал колекцията си от снимки на Бийтълс в тайна 50 години

8

9

Редки снимки на Бийтълс и The Rolling Stones излизат наяве от колекция от 3500 допреди непоказвани снимки, направени в периода между 1964 и 1966г от тур мениджъра Боб Бонис.

Бонис пазел снимките в тайна през целия си живот. След смъртта му през 1992г, те събирали прах в мазето, докато преди няколко години синът му не решил да ги покаже.

7. Хирошима

10

През 2013г в центъра на Хирошима, в част от града напълно унищожена от атомната бомба на 6 август 1945г, в един архив е открита отдавна изгубена снимка, направена малко след експлозията.

На снимката се вижда облакът след взрива на бомбата, наблюдаван от Кайтйчи, на 10км от центъра на Хирошима. Им само 2-3 подобни снимки, направени от земята.

8. Снимките от обреченото пътуване на Титаник

1

2

Първата снимка е на айсберг, много приличащ на онзи, описван от двама оцелели от екипажа на Титаник. Направена е от капитан на друг кораб, два дни преди трагедията, много близо до мястото на потъването.

На втората снимка се виждат жертвите от Титаник на борда на Макей-Бенет. Докато свещеник се моли за мъртвите, хора от екипажа издърпват поредното тяло от ледения Атлантик.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

МОДНИ ПРЕДМЕТИ ОТ МИНАЛОТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.