Човекът е “биологично оръжие”, заразяващо въздуха с микроби

микробиЕксперти от Йейлския университет са установили: достатъчно е човек  да прекара в затворено помещение само един час, за да пръсне във въздуха 37 милиона бактерии.

Предишни проучвания неведнъж са откривали в околната  среда много бактерии. Но едва сега  учените решили да разберат колко опасен източник на микроорганизми е самият човек.

За да направят това експертите изследвали околната среда в класна стая, в продължение на осем дни (4 дни стаята е  използвана, а четири дни била празна ). През цялото време  прозорци и врати били затворени. Вентилационната система работила нормално.

Изследователите сортирали частиците по размер. Това позволило да се установи, че наличието на човек, повишава количествата на бактерии и гъбички. Особено много имало големи частици гъбички и бактериални частици със  среден размер.


Общо 18% от емисиите бактерии били от човека. Един от най-често срещаните организми бил Propionibacteriaceae, който се среща върху човешката кожа. Ако в стаята имало килим, това увеличавало съдържанието на микроорганизми в пъти.

инфо: http://30dumi.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.