Египет планира да отдава под наем пирамидите?

пирамиди

Има индикации, че Египет възнамерява да отдава под наем някои от най-ценните си древни паметници.

Според мнозина идеята е абсурдна, но в скорошно интервю генералния секретар на Върховния съвет по антиките – Адел Абдел Сатар каза, че наистина се планира отдаването под наем на пирамидите, Сфинкса и храма Абу Симбел. Вече е проявен интерес от международна фирма, занимаваща се с туризъм.

Въпреки множеството възражения, истината е, че подобен ход може да генерира повече от $ 200 млрд., което е повече от достатъчно, за да се изплати държавния дълг на страната и да се осигури финансова стабилност в продължение на десетилетия. Макар, че със сигурност има смисъл от икономическа гледна точка, отдаването под наем на тези древни паметници, може би е твърде крайно.

Според египетското министерството на антиките, отдаването под наем на паметниците на културата, ще спомогне за преодоляване на финансовата криза.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.