Google преминава на 100% зелена енергия през 2017г

6

През 2011г, Google използваше 0.013% от световната електроенергия за захранването на дата центрове и офиси. Тази консумация се увеличава непрекъснато, което се отразява върху сметките на компанията и карбоновия отпечатък върху атмосферата.

Следващата година 100% от електричеството, необходимо на компанията, ще идва от възобновяеми източници на енергия. Google ще закупи 2.6 гигавата енергия от ветрогенератори и соларни ферми, което ще е достатъчно за потреблението на компанията през 2017г.

Google върви към тази промяна от известно време. Компанията вече инвестира повече от $3.5 милиарда в проекти за възобновяема енергия и е най-големият в света корпоративен купувач на такъв ток.

Това може да е бизнес ход, който голяма част от водещите компании ще последват през следващите години. Като част от инициативата RE100, 83 от най-големите компании в света са се ангажирали да бъдат захранвани на 100% от възобновяеми източници на енергия. Сред тези компании са Nike, Nestle, Microsoft, Starbucks, Coca-Cola, Goldman Sachs, General Motors, H&M, IKEA и десетки други.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.