Гората – вдъхновител на Толкин

Ако попаднете в приказната гора „Пъзел“ (Puzzlewood) ще се почувствате, сякаш сте в приказка! Това чудно място се намира в Глостършир, Англия. Гората е туристическа атракция и с размерите си от 14 акра и живописните си пътеки може да ви предостави незабравими изживявания. Дори предлага и малко интересна история. През  1848 г. в пукнатината на една скала,  били открити глинени съдове с над 3000 римски монети. Тук можете да се насладите на чудати скални образувания, вековни дървета и тайни пещери. Не случайно самият Джон Роналд Рагуила Толкин e бил запленен от приказната гора и идвал тук, за да почерпи вдъхновение за романите си.
1

2

3

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.