Какво разкрива почеркът?

почеркНачинът, по който изписваме буквите, отдавна се използва от психолози като път към тайните на характера. Почеркът е като лицето, което не можем да скрием и формите, чертите са източник на ценна информация, стига да можем да я разчетем.

Какво означава уникалният ни почерк?

Едро изписаните букви издават чувствителна натура, която жадува за внимание и обич. Освен това трудно прикрива преживяванията, а дори и да опита, едва ли й се получава задълго. Често е налице и някакъв комплекс.

Дребните букви са характерни за личности, стремящи се да „владеят положението“. Те не казват веднага това, което мислят, а търсят подходящия момент. Това са „стратези“, които постоянно „калкулират“ ползите или евентуалните вреди от своите действия. Прагматици със силен и волеви характер. Умеят да постигат целите си с хитрост, търпение и амбиция.

Букви със средна големина – моралните въпроси и лутания са до голяма степен изчистени. Добро самочувствие и самооценка, праволинейност в действия и мисли. Материалното и духовното, като мотиви и база на реализация, са изравнени.

Букви, които започват като по-големи и завършват като по-малки в края на дума или изречение говорят за егоизъм и прикритост.

Заоблените букви – типични са за спокойните, благите и добродушните. Те „плавно“ достигат до определени изводи и ги отстояват упорито след това.

Ако буквите са и „затворени, завършени“ – личността премисля дълго решенията си, умее да се владее и да пази тайна.

Ако пък са „отворени“ и заоблени, това говори за наивност, откровение, което не следи за последиците от казаното.

Заоблените букви означават и че изписващите ги са толерантни и се стремят към хармония, но не правят компромиси, които могат да нарушат „душевния им мир“.

Заострени букви – издават много чувствителни натури, избухливи, неуравновесени, неспокойни кавгаджии, холерици. Говорят доста, вярват на себе си, трудно се спори с тях, а и е хубаво да се избягват скандалите, защото могат да завършат и с допълнителни „физически доводи“. Но обикновено са и амбициозни, интересни, еклектични, смели и находчиви. Притежават остър ум и ораторски способности.

Украсените букви със завъртулки, претенциозно и старателно „нарисувани“, са признак за неискреност, комплекси и прикритост. Тези хора се стремят да се представят за повече, отколкото са в действителност. „Напудрят“ житейските обстоятелства, преувеличават, така както им е удобно. Стремят се да са „център на вниманието“, обичат лукса и комплиментите. Не прощават, ако някой засегне достойнството им и са отмъстителни. Но пък притежават творческа мисъл и някакъв талант.

Неравните букви – една голяма, друга малка и т.н.- човек с такъв почерк е неуравновесен и противоречив. Често е нервен и недоволен, предимно от другите или съдбата си. Това са сложни личности, които се лутат дълго в житейския път, преди да намерят щастие. Притежават собствен морален кодекс, написан и удобен за тях самите.

Наклонени букви наляво – семейните традиции и духът на обществото, в което живеят, ги вдъхновява с идеи и творческа енергия. Намират щастие предимно в сътрудничеството, дома и прозаичното ежедневие. Освен това лесно се водят от приетото „правило на поведение“, податливи са на внушения, понякога и интриги, така че да останат в групата.

Наклонени букви надясно – характерни са за индивидуалисти, творци и недоволни, „протестиращи“, вечно търсещи характери. Понякога са признак за бурно детство.

Отвесно нагоре изписани букви – говори за здрав разум, който не позволява емоциите да преобладават. Разсъдливост, оригинални съждения, практичност и воля.

Morkadis

Букви, изписани наляво, надясно и нагоре – неизградена и непостоянна личност. Слаба воля, липса на верен ориентир и приоритети в живота, които да ги мотивират и направят щастливи. Но са природно интелигентни, хитри и постигат желанията си с оригинален подход.

Свързано изписаните букви – човек се води по някаква собствена логика, субективен е и му е трудно да приеме истина, различна от неговата собствена. Такива хора се учат по трудния път на опита.

Разделно изписаните букви са характерни за онези, които държат всичко да им е ясно, не се подвеждат лесно и обикновено са доста разсъдливи. Умеят да виждат обстоятелствата в детайли и рядко повтарят една и съща грешка.

Ако букви като д, з, р… са „късо“ изписани и недовършени, означава, че личността е пестелива, дори егоцентрична. Съответно, при условие, че са удължени тези букви, притежателят им е импулсивен, склонен да рискува, също и амбициозен.

Оригиналният почерк като цяло е типичен за отличаващи се натури „над тълпата“, нетрадиционен характер, бурна съдба.

„Тривиалният“ почерк означава обикновен живот, човекът не си поставя кой знае какви цели или се стреми към спокоен живот. Колкото по-незапомнящ е почеркът, толкова по-незабележима е личността.

Има графолози, които са толкова  усъвършенствани в тълкуванието на почерка, че само по една изписана буква получават много информация за човека и неговия характер.

Твърди се, че ако повлияем или променим почерка си, това ще се отрази и на личността ни, на начина ни на живот. Може и да не вярваме, но можем да опитаме…

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Аз 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.