Днес е най-подходящият ден за правене на любовни магии

лНа 6 август, когато Българската православна църква отбелязва Преображение Господне, според народния календар започва есента. Цялата природа се “преобразява” и се обръща към есен – дните и нощите стават по-прохладни, водата в реките и езерата по-студена и става негодна за къпане, прелетните птици отлитат на юг, започва прибирането на есенните култури. На Преображение започват уговарянията за годежи и сватби. По вековна традиция сватбените ритуали са се провеждали през септември, за да може да се роди дете през юни и младата булка да вземе участие в усиленото прибиране на реколтата.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!


Магии за здраве и любов се правят на този празник, като специално място е отредено на слънчогледа, който символизира Слънцето. За изпълнението на ритуала се използва слънчогледова пита, в средата на която е издълбан отвор. През дупката от зелена паница три пъти се прелива вода, за която се смята, че се сдобива с магически качества. Ритуалите, в които участва слънчоглед, имат соларен израз и се свързват с правенето на любовни магии. В някои краища на Северна България е разпространено поверието, че в нощта срещу празника “небето се отваря” и се сбъдват всички желания на този, който успее да види знамението. С подобни представи са изпълнени Коледната, Богоявленската и Великденската нощ.

инфо: http://www.vsekiden.com/

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.