Все по-малко американци вярват на медиите

tvДоверието във вестниците сред американците достигна до пореден спад – едва 23% от янките се доверяват на пресата, сочи проучване на Галъп. През 2012 г. числото е било 25%, а през 2011 г. – 28%.

От Галъп са изследвали 16 доколко американците се доверяват на 16 социални институции. Спадът в отношението към печатните медии бележи трайна тенденция, като най-ниско нивото през последните години е било през 2007 г. – 22%. Подобно е отношението на американците и към телевизионните мрежи. С по-ниско доверие от медиите са големите корпорации, профсъюзите, здравеопазването и американският Конгрес. Според експертите от Галъп доверието към печатните медии и телевизията ерозира поради все по-нарастващата роля при оформяне на общественото мнение на информационните средства в интернет и на социалните мрежи. Фейсбук – със 100 млн. абонати през 2008 г., и другите социални мрежи изместват трайно традиционните медии и създават нова медийна среда в обществото.

инфо: http://znanie.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.