Местата в България, заредени с мистична енергия

рупите

Българската държава е построена на кръстопът, на който се сблъскват Изтока и Запада. Но на скромната територия на страната ни се сблъскват и религии и езически вярвания, религиозност и магически ритуали, които често се преплитат, съществуват в симбиоза и привличат любителите на свръхестествените явления.

Страната ни изобилства не само от спиращи дъха гледки и неповторими панорами, но и от мистични дестинации, за които се вярва, че са заредени с енергия, непозната и необяснима за науката.

Когато говорим за мистични дестинации, на първо място винаги изникват Рупите. Дори петричката пророчица Баба Ванга е вярвала, че Рупите са място, заредено със силна енергия и е избрала там да изкара последните години от живота си.

Друга пророчица – Преподойна Стойна, е открила енергията на село Златолист, община Сандански. Сред местните жители се носят легенди за светицата и местнатацърква Свети Георги, където Стойна е живяла и се е молила. Те вярват, че духът ѝ още е там и продължава святото си дело.

орфей

Светилището на Орфей

Енергии, но много по-древни и митични, се усещат в Светилището на Орфей край село Татул. Земята там е напоена с кръвта на многобройните жертвоприношения, направени в чест на древногръцки и тракийски божества.

Привлечени от мистичната енергия на Бегликташ, траките са направили свое светилище в горите на Странджа планина. Там все още могат да се видят Каменният трон, Слънчевият часовник и Свещенната пещера, за които времето сякаш е спряло.

беглигташ

Бегликташ

Към списъка на местата в България, заредени с мистична енергия, ще добавим и Белинташ в източната част на Родопите, където неизвестни сили карат компасите да полудяват, а снегът не се задържа на земята.

тракийско

Тракийското светилище Кован Коя

Ще добавим и тракийското светилище Кован Коя и мистериозните дупки на кошер, чието предназначение не е открито до ден днешен.

Вижте още: 

Райските кътчета в България, които задължително трябва да видите

инфо: http://pochivka.com/

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

23 коментара
 1. Анонимен 9 години ago
 2. Анонимен 9 години ago
 3. KATIQ STOQNOVA 9 години ago
 4. Ksenia 9 години ago
 5. Анонимен 9 години ago
 6. Анонимен 9 години ago
 7. JUNGLE 9 години ago
 8. Анонимен 9 години ago
 9. Анонимен 9 години ago
 10. Zhenia Popova 9 години ago
 11. Пепа Мъглова 9 години ago
 12. Пепа Мъглова 9 години ago
 13. Анонимен 9 години ago
 14. Анонимен 9 години ago
 15. Анонимен 9 години ago
 16. Анонимен 9 години ago
  • Dimitrova 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.