Мистериозен предмет от алуминий вече 40 години шокира науката

4В различни части на света периодично биват намирани предмети, оказващи се неразрешима загадка за науката, какъвто е и случаят с артефакта от алуминий от Аюд.

Всичко започва през 1974 г., когато недалеч от румънския град Аюд е открит мистериозен предмет от алуминий. Находката е направена на брега нарека Муреш, извираща от Карпатите, където е изкопана на 10 метра дълбочина заедно с останките на мастодонт. Предметът е клиноподобен и на външен вид много прилича на глава на чук.

Впоследствие необикновеният артефакт е отнесен в Археологичния институт в Клуж Напока, където е подложен на детайлен анализ.

Получените резултати разкриват, че  той е изработен от окислена алуминиева сплав – факт, който сам по себе си е повече от необичаен, тъй като химичният елемент алуминий е открит едва през 1808 г., а промишленото му производство започва през 1885 г.

Чрез намерените кости на мастодонт пък учените успяват да определят и приблизителната възраст на находката, която според тях е поне 11 хил. години.

И до днес голям брой хора считат необикновения артефакт от алуминий от Аюд за доказателство за  пребиваването на извънземни посетители на Земята в древността, тъй като не е възможно хора да създадат нещо подобно преди хилядолетия. Официалната наука обаче все още е твърде далеч от подобна интерпретация, макар че не е в състояние да предложи някакво рационално обяснение за съществуването му.

Вижте още: 

Удивителни артефакти от древни астронавти

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.